Erdal Akar Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Dündar ve Dr. Öğretim Üyesi Hülya Kaymak, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kimya günleri öğrencilere mesleki vizyon kazandırıyor
Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erdinç Dündar, Kimya Bölümünün akademik kadrosu ve teknolojik altyapısıyla Fakültenin en güçlü bölümleri arasında yer aldığını ifade etti. Bölümün, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) akreditasyon sürecini başarıyla tamamladığını belirten Dündar, etkinliklerin öğrencilere mesleki vizyon kazandırmayı hedeflediğini söyledi.
Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman ise bölümün 2001 yılında kurulduğunu ve 2025 yılında 20. mezunlarını verdiğini ifade ederek, Kimya alanında mezunların kendi işlerini kurabilecek potansiyele sahip olduklarını vurguladı. Hazman, öğrencilerin hedeflerini netleştirerek bu doğrultuda kendilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çekti.
İlaç sektöründe kimyagerlerin rolü
Panele konuşmacı olarak katılan Orion İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Fındıl, Kimya Bölümü mezunlarının ilaç sektöründe çeşitli alanlarda görev alabileceklerini belirtti. Fındıl, GLP (İyi Laboratuvar Uygulamaları) ve GMP (İyi Üretim Uygulamaları) gibi temel eğitimlerin önemine vurgu yaparak, laboratuvar uygulamalarında aktif rol üstlenmenin sektöre hazırlık açısından faydalı olacağını ifade etti.
İlaç üretim süreçlerinin uzun ve titiz bir prosedür gerektirdiğini belirten Fındıl, “Bir ürünün piyasaya sunulabilmesi yaklaşık üç yıl süren stabilite testlerini ve analizleri içeriyor. Bu çalışmalar, akredite laboratuvarlarda ve AR-GE merkezlerinde yürütülüyor” dedi.
Etkinlik soru-cevap bölümüyle son buldu
Panel, katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandığı interaktif bölümün ardından sona erdi. “Kimya Günleri 2025” etkinlikleri kapsamında öğrencilerin sektöre dair daha fazla bilgi edinmesi amaçlanırken, akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlanması hedeflendi.