AK PARTİ'NİN ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AFYON'U ÖRNEK GÖSTERDİ

İYİ Parti'den milletvekili seçildikten sonra partisinden istifa ederek AK Parti saflarına katılan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nebi Hamitoğlu, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı bir konuşmada Afyonkarahisar'ı örnek göstererek Eskişehir'de su fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.

Hapis cezasıyla aranan şahıs saklandığı köy evinde yakalandı Hapis cezasıyla aranan şahıs saklandığı köy evinde yakalandı

Eskişehir’de hanelere ulaştırılan suyun metreküp fiyatı ile çevre illerin metreküp fiyatlarını karşılaştıran Nebi Hatipoğlu, bu durumu eleştirdi. Göreve geldiğinde su fiyatlarında yüzde 40 indirim uygulanacağının altını çizen Hatipoğlu, “Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi yıllardır doğru düzgün yatırım yapmıyor. Vatandaşlar, ‘Bırakın musluktan içmeyi, yemeklerimize bu suyu koyamıyor, çay demleyemiyoruz’ diyor. Eskişehir, Türkiye’de suyu en ucuza mal ederken, en pahalı satan illerin başında geliyor. Yönetime geldiğim gibi ilk işim su fiyatlarını yüzde 40 indirmek olacak. Eskişehir’de konutlarda 1 metreküp suya 22.47 TL ödüyoruz. Komşumuz Afyonkarahisar ise 6.58 kuruş ödüyor. Bu nasıl bir farktır? İçemediğimiz, kullanamadığımız suya birde vatandaşımız fahiş fiyat ödüyor. DSİ ile görüşmelerimizi tamamladık. 2 yıl içinde de sözümdür, Eskişehir musluktan pırıl pırıl suyunu içecek. Tertemiz yapacağız şehir şebeke suyunu. Belediye, kronik su sorununu çözmediği gibi bir de pahalıya satıyor. Bu yakışıksız durumu ortadan hızla kaldıracağız. Buna ek olarak otopark saat ücretlerini 35 liradan 10 liraya düşüreceğiz. Öğrencilerin şehir içi ulaşımlarını kolaylaştırmak adına 50 liraya abonman kart hizmeti sunacağız. Şehirdeki altyapı ve trafik sorununu da çözerek, kente nefes aldıracağız” dedi.