T.C. Şuhut (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu’nun 2025/8 SATIŞ sayılı dosyası kapsamında ilana çıkarılan taşınmaza ilişkin detaylar esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı.
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ VE KONUMU
Satışa konu taşınmaz, Afyonkarahisar ili Şuhut ilçesi Aydın Köyü Kaya Kestane Mevkii’nde, 162 ada 506 parselde yer alıyor. Toplam yüzölçümü 34 bin 439,38 metrekare olarak açıklandı.
İlan metninde yer alan bilgilere göre taşınmaz; yüzde 12-20 eğimli, taşlı ve kuru (kıraç) tarım arazisi niteliğinde bulunuyor. Toprak yapısının orta bünyeli olduğu, profil derinliğinin iyi seviyede olduğu ve organik madde oranının orta düzeyde olduğu belirtildi.

Arazide taban suyu, drenaj, tuzluluk ve alkalilik problemi bulunmadığı ifade edilirken, devlet eliyle sulama imkânının olmadığı kaydedildi. Parsel üzerinde ekonomik değeri bulunmayan, bakımsız ve kendiliğinden yetişmiş çalı formunda ağaçların yer aldığı bildirildi. Taşınmazda herhangi bir müştemilat, yapı ya da su kaynağı bulunmuyor. Kadastro yoluna cephesinin olmaması nedeniyle ulaşımın zor olduğu da ilan metninde yer aldı.
MUHAMMEN BEDEL VE KDV ORANI

Söz konusu taşınmaz için belirlenen muhammen kıymet 1 milyon 377 bin 575 lira 20 kuruş olarak açıklandı. KDV oranı ise yüzde 10 olarak belirtildi. Taşınmazın imar durumunun imar dışı olduğu bildirildi. Tapu kaydındaki şerhlerin geçerli olduğu ve ayrıntıların dosya üzerinden incelenebileceği ifade edildi.
ARTIRMA TARİHLERİ BELLİ OLDU

Taşınmazın satışına ilişkin artırma süreci iki aşamalı olarak planlandı. Birinci artırma 19 Mart 2026 saat 10.24’te başlayacak ve 26 Mart 2026 saat 10.24’te sona erecek. İkinci artırma ise 14 Nisan 2026 saat 10.24’te başlayacak ve 21 Nisan 2026 saat 10.24’te tamamlanacak.
Satış işlemi İcra ve İflas Kanunu’nun 114 ve 126. maddeleri kapsamında gerçekleştirilecek. İlan metninde “ilgili” tabirine irtifak hakkı sahiplerinin de dahil olduğu belirtildi.




