Afyonkarahisar'da kontrollü şekilde sürdürülen eski Çakmak Otel'in yıkım çalışmaları sırasında yaşanan çökme paniğe neden oldu.

A W734993 02 Kent merkezinde meydana gelen olayda, binanın bir bölümünün aniden çökmesi sonucu tonlarca ağırlığındaki moloz yığınları hemen yanında bulunan iş hanına isabet etti.

A W734993 01

Şans eseri olay sırasında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, çevredeki esnaf ve vatandaşlar büyük korku yaşadı.

DEV MOLOZ YIĞINI İŞ HANINA ÇARPTI

Edinilen bilgilere göre olay, kent merkezinde yıkımına karar verilen eski Çakmak Otel binasında meydana geldi.

Kontrollü olarak sürdürüldüğü belirtilen yıkım çalışmaları sırasında binanın bir bölümü büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin etkisiyle savrulan tonlarca moloz, otelin bitişiğinde bulunan iş hanının duvarlarına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle bazı iş yerlerinin duvarları yıkılırken, içeride bulunan malzemelerde de maddi hasar meydana geldi.

ÇEVREDE BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Çökme sesi kent merkezinde büyük paniğe neden oldu.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve zabıta ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alırken iş hanında bulunan esnaf ve vatandaşlar tedbir amacıyla dışarı çıkarıldı.

Olayın yaşandığı bölgede kısa süreli hareketlilik yaşanırken, çevrede bulunan vatandaşlar da yaşananları endişeyle takip etti.

YIKIM ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Olayın ardından ekipler tarafından bölgede detaylı inceleme başlatıldı.

İlk değerlendirmelerde, yeni bir göçük yaşanma ihtimaline karşı eski otel binasındaki yıkım çalışmalarının ikinci bir emre kadar durdurulmasına karar verildi.

Afyonkarahisar'da Dayanışmanın En Güzel Örneği! 80 Bin Lira Toplandı, 2 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi
Afyonkarahisar'da Dayanışmanın En Güzel Örneği! 80 Bin Lira Toplandı, 2 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi
İçeriği Görüntüle

Yetkililerin yapacağı teknik incelemenin ardından çalışmaların nasıl devam edeceğine ilişkin karar verilmesi bekleniyor.

HASAR GÖREN İŞ YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Molozların çarpması sonucu zarar gören iş hanındaki iş yerleri güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

Duvarlarında hasar oluşan ve yapısal risk taşıdığı değerlendirilen iş yerleri kapatılırken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

İş yeri sahipleri yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü yaşarken, hasarın boyutunun yapılacak teknik incelemenin ardından netleşeceği öğrenildi.

FACİA KIL PAYI ÖNLENDİ

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması en büyük teselli olurken, yaşanan çökme kontrollü yıkım süreçlerinde alınacak güvenlik tedbirlerini yeniden gündeme getirdi.

Kent merkezinin en işlek noktalarından birinde yaşanan olay sonrası vatandaşlar, benzer çalışmalar sırasında çevre güvenliğinin en üst seviyede tutulması gerektiğini dile getirdi.

Yetkililerin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

Muhabir: Fahriye Çıracı