Kadın Kültür Evi Müdürü Tülay Sulupınar, merkeze gelen kadınların dikiş, nakış, kanaviçe, tel kırma ve tel sarma gibi birçok el sanatı dalında eğitim aldığını belirtti. Ürettikleri ürünler arasında önlük, nevresim takımı, yastık, minder, tablo, örgü oyuncaklar ve yastıklar yer alıyor. Kursiyerler ayrıca atık malzemelerden de çanta, yelek, saç tokası gibi yaratıcı ürünler ortaya çıkarıyor.

“Atığı ürüne, ürünü gelire dönüştürüyoruz” diyen Sulupınar, şöyle devam etti: “Perdecilerden topladığımız atık tülden çiçek ve çelenk tülü, şişe kapaklarından süs eşyaları, atık kadifelerden saç tokaları yapıyoruz. Şu an 12 kursiyerimiz var. Bu ürünlerin satışıyla aile bütçelerine doğrudan katkı sağlıyorlar. Bizim amacımız sadece üretim değil, kadınların burada hem öğrenip hem de güzel vakit geçirmeleri.”

Afyon’da bağ evine kaçak alkol operasyonu
Afyon’da bağ evine kaçak alkol operasyonu
İçeriği Görüntüle

Afyon'da Kadınların Atık Malzemelerden Yaptıkları Ürünler Gelire Dönüşüyor-1

Kadınlar sosyal hayatın içinde, umut dolu yarınlara yürüyor

Kadınların hem sosyal hem ekonomik yönden güçlenmesini hedefleyen kurslar, bölge kadınları için bir sosyalleşme alanı da sunuyor. Yabancı uyruklu kursiyerlerden Aya Ünal (28), kursa iki yıl önce başladığını ve kısa sürede birçok şey öğrendiğini dile getirerek şunları söyledi: “Oyuncak örüyorum, tel kırma ve dikiş öğrendim. Burada zamanımız çok güzel geçiyor. Satış da yapıyoruz. Hem eğleniyoruz hem kazanıyoruz.”

Kadın eliyle dönüşen atıklar, hayatlara değer katıyor

Afyonkarahisar genelinde yaygınlaştırılan Kadın Kültür Evleri, kadınların istihdamına ve üretim süreçlerine katılımına katkı sunarken, çevreci bir yaklaşımı da teşvik ediyor. Güney beldesindeki bu örnek çalışma, atıkların nasıl değerli ürünlere dönüşebileceğini gözler önüne seriyor. Kadınların el emeği, Afyonkarahisar’da sadece ürün değil, aynı zamanda umut ve dayanışma da üretiyor.