Meteoroloji yetkilileri, Afyonkarahisar için sarı kodlu uyarı yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurmuştu. Yağmurun başlamasıyla birlikte kentte trafikte aksaklıklar yaşandı ve bazı yollar su birikintileri nedeniyle sürücüler için zorluk oluşturdu.

Şemsiyesiz dışarı çıkan vatandaşlar, balkon ve tente altlarına sığınarak yağıştan korunmaya çalıştı. Yoğun yağmurun etkisiyle kent genelinde bazı bölgelerde trafik yoğunluğu oluştu. Özellikle su birikintileri nedeniyle sürücüler dikkatli olmak zorunda kaldı.

Meteorolojik tahminlere göre sağanak yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları ani su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.