Afyonkarahisar’da en çok ne yetişir?
Afyonkarahisar’da en çok ne yetişir?
İçeriği Görüntüle

Huzur ve güvenin adresi olan jandarma ekipleri, bu kez bilgilendirme ve sosyal destek faaliyetleri için Fethibey beldesindeydi. Eğitimden toplumsal bilince kadar her alanda vatandaşın yanında olan ekipler, dolu dolu bir program gerçekleştirdi.

"Kadına El Kal-ka-maz" Vurgusu

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, beldedeki 262 vatandaşa önemli bilgilendirmeler yapıldı.

  • KADES Uygulaması: Kadınların acil durumlarda tek tuşla yardım çağrısında bulunabileceği KADES uygulamasının nasıl kurulacağı ve kullanılacağı anlatıldı.

  • Farkındalık Projesi: "Kadına El Kal-ka-maz" mottosuyla şiddetin her türüne karşı toplumsal bir duruş sergilenmesi hedeflendi.

Okullarda Jandarma Coşkusu

2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte jandarma ekipleri, Fethibey’deki okulları da unutmadı.

  • 387 Öğrenciyle Buluşma: Sınıfları gezen jandarma personeli, öğrencilerle keyifli sohbetler etti.

  • Hediye ve Motivasyon: Çocuklara verilen çeşitli hediyelerle eğitim yolculuğunda moral ve motivasyon desteği sağlandı.

Güvenli Gelecek İçin Kararlı Adımlar

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; kadınların bilinçlendirilmesi, çocukların güvenli bir ortamda geleceğe hazırlanması ve vatandaşların huzurunun tesisi için bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin aralıksız devam edeceği vurgulandı.