Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde son günlerde kaydedilen görüntüler, çevre temizliği ve israf konusundaki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

A W755783 01

İlçe merkezindeki pek çok farklı noktada, çöp konteynerlerinin içi tamamen boş olmasına rağmen evsel atıkların konteynerlerin yanına ve kaldırımlara gelişigüzel bırakıldığı görüldü.

Afyonkarahisar Cenaze Haberi: Lütfi Güleç vefat etti
Afyonkarahisar Cenaze Haberi: Lütfi Güleç vefat etti
İçeriği Görüntüle

HEM ÇEVRE KİRLİLİĞİ HEM DE NİMET İSRAFI

Sokaklarda oluşan görüntü kirliliğinin yanı sıra yaşanan nimet israfı da vatandaşların tepkisini artırdı. Bayatladığı gerekçesiyle poşetlenmeden konteyner içlerine atılan ya da yol kenarlarına rastgele bırakılan ekmekler, mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

Görüntülerin hem hijyen açısından risk oluşturduğunu hem de dini ve insani değerlerle bağdaşmadığını belirten duyarlı vatandaşlar, duruma isyan etti.

A W755783 02

"HERKESİ SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ"

Kötü manzaralar karşısında tepkilerini dile getiren çevre sakinleri, hem sokaklardaki görüntü kirliliğinin engellenmesi hem de nimet israfının önüne geçilmesi için tüm hemşehrilerini daha dikkatli, duyarlı ve sorumlu davranmaya davet etti.

Muhabir: Yıldız Yarıkkaya