Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 87. Yıl Dönümünde Afyonkarahisar’da Anıldı

Anma programı, Kocatepe Parkı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıtı’na Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yalçın Tecimer ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından çelenkler sunuldu.

Törene; TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Kaya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, daire müdürleri, askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05’te Afyonkarahisar genelinde sirenler çaldı, vatandaşlar iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okunarak, bayraklar yarıya indirildi.
Afyonkarahisar’da, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve Büyük Taarruz’un başladığı topraklarda, Atatürk’ün anısı bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle yad edildi.





