Emirdağ Davulga Belediye Başkanı Ömer Mısır, Amorium Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeliha Demiralp Gökalp ve Üçhöyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede iki önemli kazı alanında devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
AMORİUM KAZILARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Ziyarette Emirdağ ilçesinde bulunan Amorium Antik Kenti’nde yürütülen arkeolojik çalışmaların son durumu Vali Aktaş’a aktarıldı. Anadolu’nun önemli tarihi merkezlerinden biri olan Amorium’daki kazılarla bölgenin geçmişine ilişkin yeni bulguların ortaya çıkarılması amaçlanıyor.
Özellikle Bizans dönemindeki önemiyle öne çıkan Amorium Antik Kenti’nde uzun süredir devam eden kazı çalışmaları, bölgenin tarihi dokusunun daha kapsamlı şekilde ortaya çıkarılmasına katkı sağlıyor.
ÜÇHÖYÜK’TE TARİHİ DÖNEMLERE AİT BULGULAR ARAŞTIRILIYOR
Görüşmede Bolvadin’de sürdürülen Üçhöyük kazıları da gündeme geldi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Özdemir Koçak tarafından yürütülen çalışmaların, Frig dönemi ve daha eski dönemlere ilişkin verilerin ortaya çıkarılması açısından önem taşıdığı belirtildi.
Üçhöyük’te devam eden arkeolojik araştırmaların, Afyonkarahisar’ın binlerce yıllık geçmişinin daha iyi anlaşılmasına katkı sunduğu ifade edildi.
VALİ AKTAŞ KAZI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI
Vali Dr. Naci Aktaş, ziyaret sırasında hem Amorium Antik Kenti hem de Üçhöyük’teki çalışmaların geldiği aşama hakkında bilgi aldı.
Görüşmede arkeolojik kazıların Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mirasının ortaya çıkarılması ve tanıtılması açısından taşıdığı önem ele alındı.