Afyonkarahisar’da çocukların güvenli ve destekleyici aile ortamlarında büyümesine katkı sunmayı amaçlayan Geçici Koruyucu Aile Hizmet Modeli kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye’de ilk kez kentte uygulanmaya başlanan modelin yürütülmesindeki çalışmaları dolayısıyla Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, “Geçici Koruyucu Aile Süreç Yönetimi Başarı Ödülü”nü aldı.
BAŞARI ÖDÜLÜ BİLAL ERDOĞAN’A TAKDİM EDİLDİ
Geçici Koruyucu Aile Hizmet Modeli Değerlendirme Toplantısı kapsamında düzenlenen törende ödül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Basri Alagöz tarafından Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Erdoğan’a verildi.
Ödülle birlikte, müdürlüğün Geçici Koruyucu Aile Hizmet Modeli kapsamında yürüttüğü süreç yönetimi çalışmaları başarıyla sonuçlanan çalışmalar arasında yer aldı.
MODELİN MERKEZİNDE ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ VAR
Türkiye’de ilk kez 6 Haziran 2025’te Afyonkarahisar’da uygulanmaya başlanan Geçici Koruyucu Aile Hizmet Modeli, çocukların üstün yararını ve esenliğini esas alıyor. Model aracılığıyla çocukların güvenli, sevgi dolu ve destekleyici aile ortamlarında büyümelerine katkı sağlanması hedefleniyor.
ÇOCUK ODAKLI SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, çocukların korunması ve desteklenmesine yönelik çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Kurumun yürüttüğü hizmetlerle çocukların sağlıklı bir aile ortamında gelişimlerini sürdürebilmelerinin desteklenmesi amaçlanıyor.