Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde huzur ve güven ortamının devamlılığını sağlamak amacıyla yürütülen 7-14 Eylül 2026 haftalık asayiş bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Suç ve suçlularla mücadele kapsamında aranan şahıslara yönelik yapılan operasyonlar, şok uygulamalar ve güvenlik denetimleri il merkezinin kritik noktalarında kesintisiz devam etti.

Özellikle kız öğrenci yurtlarının çevresi, Hıdırlık Mesire Alanı ve genç nüfusun yoğun olduğu Erenler bölgesinde kontroller artırıldı.

BİNLERCE ŞAHIS VE ARAÇ SORGULANDI, CEZA YAĞDI
Emniyet güçlerince gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde toplam 8 bin 284 şahıs ile 2 bin 133 aracın GBT ve UAP sorgulamaları yapıldı. Saha çalışmaları sonucunda aranan 24 şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 6 tüfek, 3 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 45 fişek, 38 sentetik ecza, 12 uyuşturucu emdirilmiş peçete, 7,4 gram uyuşturucu madde, 1 teleskobik cop ve 27 bıçak ele geçirildi. Bıçak taşıyan 27 kişiye 99 bin 927 TL idari para cezası kesilirken, toplamda 52 şahsa 195 bin 321 TL, 17 araca ise 593 bin 565 TL ceza uygulandı.

DOLANDIRICILIK ÖNLENDİ, FUHUŞ OPERASYONUNDA 2 TUTUKLAMA
Haftalık saha denetimlerinin yanı sıra nokta operasyonlara da imza atıldı. Bir iş yeri ve kurumdan hırsızlık olayına karışan 1 şüpheli yakalanarak çalınan yüzük sahibine teslim edildi. Fuhşa teşvik ve aracılık suçuna yönelik yürütülen planlı operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmek üzere olan bir vatandaşın 350 bin TL’lik birikiminin şüpheli hesaplara aktarılması son anda engellendi.