AFSÜ Cafe’de düzenlenen programa Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt’un yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Okumuş, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı. Sektörde yaşanan sıkıntıları ve çalışan gazetecilerin birçok talebinin olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaş: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Düzenlemiş olduğunuz davetimize icabet ettiğiniz içinde hepinize çok sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Günümüzde medya ve teknolojinin yaygınlık kazanmasıyla gerçekten çok hızlı bir değişim oluyor. Dijital mecralar ön plana çıkmaya başladı, basın sektöründe. Özelliklede yerelde gazetecilerin çalışma şartları ve özlük haklarıyla ilgili ciddi problemlerin ve taleplerin olduğunu biliyoruz. Hangi alanda olursa olsun tüm basın kuruluşlarının ve bu alanda çalışan siz değerli basın emekçilerinin haklı taleplerinin her zaman destekçisi olduğumu özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

AFSÜ’DE ÇOK GÜZEL GELİŞMELER OLDU 

Basın mensuplarının görüşleriyle AFSÜ’de çok güzel gelişmelerin olduğunu kaydeden Okumuş: “Afyonkarahisar’ın basın meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı gazetecilik mesleğinin hak ve sorumluluklarının bilincinde olan medya çalışanlarının halkın kanaatlerini ve beklentilerini objektif bir şekilde yansıtan yapıcı önerileriyle görüşlerinden azami derecede yararlanarak AFSÜ’de çok güzel gelişmeler sağladığımızı ve daha iyisini yapabileceğimize yürekten inanıyorum. Ben sizlere teşekkürlerimiz sunmak istiyorum. Özellikle son 2-3 yılda burada bulunan birçok değerli basın mensubunun bize bire bir uyarısı önerisi destekleriyle açıkçası kendimize çok ciddi yön verdiğimizi düşünüyorum. Sizlerin sayesinde de çok güzel gelişmeler sağladığımızı düşünüyorum. Sizlerin sayesinde de çok daha ileriye gideceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Hapis cezasıyla aranan şahıs saklandığı köy evinde yakalandı Hapis cezasıyla aranan şahıs saklandığı köy evinde yakalandı

HER İKİ TARAFI DA DİNLEMEK GEREKİYOR

Her zaman en doğru sonuca ulaşmak için çalıştıklarını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son yıllarda hep şunu arar olduk. Doğru, yanlış mı? haklımı, haksız mı? hep böyle keskin sınırlarla hayatımızı ifade etmeye başladık artık. Hakikat nedir? Aslında hakikat şu. Hekim arkadaşa baktığımız zaman hekim arkadaşımız çok yoğun bir iş yükü altında. Yorgun, stresli belki de uykusuz, belki de kendi çocuğu evde hasta onun stresi altında. O yüzden yanlış bir profil sergilemiş olabilir. Hasta yakını tarafından da baktığımız zamanda haklı olarak bir endişe içerisinde çocuğu, annesi kimse yakını ve ya kendisi biran önce tedavi olmaya çalışıyor, hakkını almaya çalışıyor. O açıdan baktığımız zaman hasta yakını haklı. İşte hakikat bu. Yapmamız gereken her iki tarafı da dinleyip her iki tarafında önerilerini dinleyip doğruya ulaşmak. İşte hakikat olan bu aslında. Bizim her şeyde bir hakikat aramamız lazım. Burada da siz değerli basın mensuplarının yönlendirmeleri çok çok önemli.” 

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Cemiyet Başkanı Sezer Küçükkurt ise, AFSÜ’nün şehrin en önemli dinamiklerinden biri haline geldiğini söyledi. Üniversitenin basın camiası ile sürekli diyalog halinde olduğunu ifade ederek; “Biz bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. AFSÜ’den basın olarak her zaman destek görüyoruz. Bu uyumun her zaman devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.   >>AYŞEGÜL CENGİZ