Çakıroğlu Aktar İşletme Sahibi Zafer Murat Çakır, yaz aylarına kilolu girmek istemeyenlerin doğal ve yan etkisi olmayan bitkisel ürünlerle zayıflama metotlarını Anahaber Gazetesine anlattı.

Yaz aylarının geldiği şu günlerde kışın alınan kiloların bir an önce verilmesi gerektiğini hatırlatan Zafer Murat Çakır, önce spor diyoruz ama onun yanında da gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Gıda boyutunda da yemeye içmeye dikkat edilmiyorsa da başka yapılacak formüllerin de olduğunu ifade eden Çakır, şöyle konuştu:
“İlk önce bitki çayları devreye giriyor. Televizyon, internet ve medya kaynaklı formülleri de deneyenler var. İnsanlar bunların kiminde başarılı oluyor. Kiminde başarılı olmuyorlar. Bunun sebebi de bazen istikrar, bazen de doğru ürünleri kullanamamak. İnsanların bünyeleri birbirinden çok farklı. Buda başka formüllerle kilo verebileceğimiz varsayımını ortaya çıkarıyor. Bu bağlamda da her insanda aynı ürünü kullanamayız.”

“Chia tohumu fazla tüketilmemeli”

Çakır, son yılların en önemli zayıflama trendinin ‘chia tohumu’ olduğunu belirterek, “Bu bitki tohumu Güney Amerika’da yetişiyor. Bu ürün iki tatlı kaşığına kadar yenildiğinde kilo erdirebiliyor. Eğer kaşık sayısı artarsa, kilo almanızı sağlıyor. Bu konunun da fazla bilinmediğini düşünüyorum. Buna insanlar çok dikkat etmeli. Belki de bu ürünü alıp da çok çok tüketenler vardır. Ve de niye zayıflamadım şeklinde düşünenler olabilir. Chia, suda bekleterek yada salataya ve çorbaya katarak tüketilmelidir.”

“Bitki çayları da iştah kapatarak, tokluk hissi verir”

Chia Tohumundan sonra doğal sirkenin de metabolizmada yağ yakıcı özelliğe sahip olduğunu ifade eden Çakır, kimyasal katkılı sirkelerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. 

Doğal sirkeyi sandaroz sakızıyla içmelerini tavsiye eden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sandaroz sakızının da zayıflama özelliği bulunuyor. Bunu da doğal sirkeyle içebilirler. Ciddi şekilde karın bölgesinde yağlanma olan insanlar, bunu kullanarak yağlardan kurtulabilir. Bu yöntem yıllarca denenmiş ve kullanılıyor aslında. Hatta İbn-i Baytar’ın formülüdür. Ayrıca Lokman Hekimde yazmıştır. Onların kullandığı bir zayıflama yöntemidir. Bunların dışında da binlerce bitki çaylarımız var. Başta Yeşilçay, Biberiye, Funda ve Mate çayları çok güzel rağbet görüyor. Bu çaylarda insanın iştahını kapatarak, tokluk hissi yaratıyor. Çok fazla değil, belli miktarda tüketilmesi gerekiyor. Bu çaylar vücutta oluşan ödemleri atmasını sağlayarak, insanlara en az 2-3 kilo verdirir. Buda insanları biraz da ha fit gösterir.” diye konuştu.