Ragbi Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar’da yapılacak Ragbi Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar’da yapılacak

Afyonkarahisar'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Milli Eğitim Bakanlığı Afet Koordinasyon Birimi (MEB AKUB) ekibi tarafından Afyonkarahisar il Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik "Deprem Tatbikatı ve Bina Tahliye Eğitimi" düzenlendi.
Tatbikata, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci de katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tatbikata, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'nin yanı sıra Eğitim Müfettişleri Başkanı Bahri Duran Gökdeniz, Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcısı Mehmet Bayrak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, Şube Müdürleri ve kurum personeli katıldı.
Tatbikat hakkında değerlendirme yapan Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, bu tür tatbikatların önemine dikkat çekerek, "Eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikatta, muhtemel bir deprem anında teoride öğrenilen bilgilerin uygulamadaki yansımalarını gördük" ifadelerini kullandı.
Bu tatbikatlar, acil durumlar karşısında personelin etkili bir şekilde müdahale edebilmesi için önemli bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Afyonkarahisar'daki bu etkinlik, personelin kriz anlarında doğru ve etkili bir şekilde hareket etmesine yardımcı olacak nitelikte gerçekleştirildi. Tatbikat, uygulamalı eğitiminin ardından başarıyla sona erdi.