Toplumsal sorunla mücadele noktasında vatandaşların harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Afyonkarahisar’da 50 yıldır gönüllü olarak alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımıyla mücadele eden 88 yaşındaki Yeşilay Gönüllüsü Ahmet Yeşilay, her yıl Mart ayının ilk haftasında kutlanan Yeşilay Haftası vesilesi ile vatandaşlara zararlı maddelerle birlikte mücadele çağrısında bulundu. 

“MÜCADELE 97 YIL ÖNCE HİLALİ AHDAR DERNEĞİ İLE BAŞLADI”

Yeşilay Haftası münasebetiyle toplumda duyarlılığı artırmak ve farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlikler yapılıyor. Duyarlılığı artırmak için 50 yıldır mücadele veren Yeşilay Gönüllüsü Ahmet Yeşilay’da, Yeşilay Haftası’nda toplumun tüm fertlerine zararlı maddelerle mücadelede birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Yeşilay Gönüllüsü Ahmet Yeşilay; “Savaş yıllarında yabancı güçler tarafından ülkeye sokulan alkol ve sigarayla toplumda oluşturulan bağımlılıkla mücadele için din adamları ve akil insanlar tarafından 5 Mart 1920 tarihinde Hilâli Ahdar Derneğinin kurulmasıyla başlayan mücadele 97 yıldır sürüyor. Hilâl – ay, ahdar – yeşil anlamına gelen Hilâli Ahdar, daha sonra Yeşilay adını aldı. Yeşilay Derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1 – 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır. 50 yıldır gönüllü olarak bu mücadeleyi yürütüyor ve insanlarımızın bu kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda çağrılarda bulunuyorum. Mücadelenin daha geniş kitlelere ulaşması için halkımızın birlikte harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“ZARARLI MADDELERLE MÜCADELEDE BİR KESİMİN ÇABASI YETERLİ OLMAZ”

Kendi imkanlarıyla hazırlattığı afişleri şehir merkezi başta olmak üzere ilçe ve beldelerdeki okullara göndererek genç nesillerin alkol, sigara ve uyuşturucu maddenin zararları konusunda bilinçlenmelerine katkı sunmaya çalıştığını belirten Ahmet Yeşilay; “Eğitim kurumları başta olmak üzere bir çok toplumsal alan ve mekanlarda da zararlı maddelerle mücadelemi sürdürüyorum. Benim mücadelem gelecek nesillerin kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bireyler olması için yürüttüğüm bir mücadele ama yeterli değil. Devlet büyüklerimiz alkol, sigara ve uyuşturucu maddelerin satışı ve kullanımına ilişkin bazı yasaklar getirdi. Osmanlı döneminde ekimi dahi yasaklanan sigara başta olmak üzere alkol ve uyuşturucu madde kullanımının tamamen yasaklandığı, ‘Yeşil Bir Dünya’ temenni ediyorum. Babaların rızık peşinde, annelerin ise çocuk peşinde koştuğu temiz bir dünya için yalnızca birkaç kişi veya grubun çabası yeterli değil. Toplum olarak bu mücadeleyi birlikte yapmalıyız. Allah insanlarımızı zararlı maddelerden korusun” diye konuştu.