Öğrencilerin tatil dönemini fırsata çevirmesi gerektiğini dile getiren Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Tatil aslında uyuşukluk demektir. Hiçbir öğrencimizin uyuşuk olmadığını biliyoruz. Bu tatil döneminde çocuklarımız daha çok kitap okumaya vermelerini istiyoruz. Çünkü kitap okuyan öğrenciler ile kitap okumayan öğrenciler arasında ciddi fark var. Okuyan öğrenciler her alanda daha başarılı olur. Akademik başarı da okuyarak elde ediliyor. Okuyan öğrenci matematikte de fizikte de fende de başarılıyor. Sözel ağırlıklı derslerde de başarılı oluyor. Bunun için öğrencilerimizin bol bol kitap okumasını istiyoruz.”

“Zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalı”

Çocuklara zararlı örneklere bulaşmamalarını tavsiye eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sosyal medya üzerinden öğrencilerimize zararlı bir takım davranışlar empoze edilmeye çalışılıyor. Bu davranışlardan da çocuklarımızın uzak durmaları tavsiye ediyorum. Özellikle de teknolojiden de bu dönemde uzak dursunlar. Kafaları dinç olsun. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yeniden çocuklarımız yarışa başlayacaklar. Sınavlara hazırlanacaklar. Okullarında yeni yeni sınavları olacak. Bu tatil dönemin de öğrencilerimizin kitap okuyarak dinlenmelerini istiyoruz. Bunun dışında gezmelerde onların hakkıdır.  Yine kötü arkadaşlardan ve kendilerine zarar verecek insanlardan uzak dursunlar. Güzel bir tatil döneminin ardından yeni dönene tam hazırlık olarak başlayacaklarını düşünüyorum.