Keyifli bir ortamda geçen etkinlikte bir konuşma yapan Öner, şunları söyledi, ‘Yarım asrı aşan bir ömrü aynı yastığa baş koyarak geçirmiş çok kıymetli büyüklerim. Bizi yaratan Rabbimizin emrine, Peygamber Efendimizin sünnetine uyarak bir yuva kurdunuz acı tatlı günler geçirdiniz çoluk çocuk derken torunların dedeciğim, nineciğim sesleriyle hayata biraz daha sıkı sarıldınız. 

Bizler için; yemediniz,  yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Uyuduğumuz odalara girerken “yavrum” uyanmasın diye ayaklarınızın ucuna basarak yürüdünüz. 

Yüce Allahın cenneti ayaklarınızın altına koyduğu siz değerli büyüklerimizin ellerini değil ayaklarınızın altını öpsek yeridir. Öf bile demekten men edildiğimiz sizlersiniz. Hakkınızı ödeyemeyiz. Babasını hiç görmemiş, annesini hayal-meyal hatırlayan beşeriyetin başının tacı mahzun Peygamberimiz, ‘Büyüklerimize hürmet etmeyen, küçüklerimizi sevmeyen bizden değildir’ buyurmuş. Bundan böyle şefkat kanatlarımızı üzerinize gölge etmek bizim görevimiz, sizler nasıl küçüklüğümüzde bizleri yedirip-içirip terbiye etmişseniz, şimdi sizleri başımızın üstünde gezdirmek de  bizim vazifemiz. Bizler sizin dualarınızla ayakta duruyoruz, 

Biz biliyor ve inanıyoruz ki Allahın rızası ana-babanın rızasında gizlidir. Lütfen Bizlere duanızı eksik etmeyiniz. Yüzünüz eğilmesin, yarınlara umutla bakınız. Ne zaman ‘bittim Allahım’ dediğinizde bizde Allahın izni ile ‘yettim’ diyerek yanınızda olalım İnşaAllah.

Rabbim sizleri korusun, sevgisiyle doyursun. Sağlığınızı,  sıhhatinizi daim eylesin. Razı ve hoşnut olacağı faydalı amellerle dolu bir ömür nasip eylesin.’