TBL’de geçen yıllardan farklı olarak play-off’ta yarı finale kalan 4 ekip, çift devreli lig usulüyle karşılaşacak.

Bu sezon İstanbul‘dan 2, Ankara 2, Bursa ve İzmir‘den ikişer takımın yanı sıra Afyonkarahisar, Balıkesir, Düzce, Manisa, Muğla, Sakarya,Antalya Samsun ve Muğla‘dan birer ekibin katılacağı TBL, 30 Eylül Cumartesi günü Bahçeşehir  ile Düzce maçıyla başlayacak.

Statü

Normal Sezon müsabakaları, on sekiz (18) takım arasında, her takımın biri kendi sahasında diğeri rakip
takımın sahasında olmak üzere deplasmanlı, iki devreli ve lig usulü oynanır.Bu müsabakalar sonrası yapılan puan sıralamasına göre;. Ligi birinci (1.) sırada bitiren takım takip eden sezonunda BSL’de oynamaya hak kazanır. İkinciden dokuzuncuya (2.-9.) kadar,sıralanan sekiz (8) takım “PLAY-OFF” müsabakalarını oynamaya hak kazanırlar.. Onuncu (10.), on birinci (11.), on ikinci (12.), on üçüncü (13.), on dördüncü (14.), on beşinci (15.) ve on altıncı (16.), sırayı alan takımlar sezonu tamamlamış olurlar. TBL’de on yedinci (17.) ve on sekizinci (18.) sırayı alan takımlar takip eden sezonunda TB2L ‘de yer alırlar.

Ünlü isimler

Geçen sezonu Sakarya’da tamamlayan tecrübeli basketbolcu Kerem Gönlüm gibi bir çok önemli isim TBL’de şampiyonluk mücadelesi verecek.

Mutlu Demir, Can Altıntığ, Reha Öz, Ersin Görkem, Evren Büker, Cemal Nalga, Barış Güney, Tutku Açık ve Cevher Özer‘in dışında daha önce Spor Toto Basketbol Ligi’nde forma giymiş Bracey Wright, Miha Zupan ve Sean Marshall gibi yabancı oyuncular da mücadele edecek.

TBL’de 2016-2017 sezonunda mücadele edecek ekipler şöyle:

AFYON BELEDİYESİ, AKHİSAR BELEDİYE,ANKARA DSİ, ANTALYASPOR,BAHÇEŞEHİR KOLEJİ,BAKIRKÖY BASKET,BANDIRMA KIRMIZI, BURSASPOR DURMAZLAR, DÜZCE BELEDİYE, HALK ENERJİ ,TED ANKARA KOLEJLİLER,İSTANBULSPOR BEYLİKDÜZÜ, KARESİ SPOR, OGM ORMANSPOR, PETKİM, SAMSUN BŞB. ANAKENT,SELÇUKLU BELEDİYESİ,TÜRK TELEKOM,YALOVA GROUP BELEDİYE, 

İlk maç dışarda

TBL’de hedefini Tahincioğlu Basketbol Ligi olarak koyan temsilcimiz Afyon Belediyespor, Ligin ilk haftasını bu sezon son anda TBL’ye katılan Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Cumartesi günü sat 19.30’da Antalya spor salonunda başlayacak olan karşılaşmaya mavi beyazlı temsilcimiz sahaya galibiyet ile çıkmayı planlıyor.