Bölgesel Amatör Küme’de şampiyonluk yarışından çok erken kopan ancak ligi üçüncü bitirerek prestijini nispeten kurtaran Hisarspor ile  Süper Amatör Küme off grubunu şampiyon bitiren Salar Belediyespor kozlarını 23 Nisan 2017 Pazar oynanacak maçta paylaşacak. Kazanan takımın İlimizi BAL Ligi’nde temsil edeceği maça taraftarların da büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Afyonkarahisar’ı gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek takımı belirleyecek olan maç 23 Nisan 2017 Pazar günü  saat 15.00’te Yeni Şehir Stadyumu’nda oynanacak.

PLAY-OUT BİR HAFTA KALDI

Hisar ve Sandıklıspor’un şampiyonluğu kaçırması nedeniyle BAL Ligi’ne direkt olarak çıkma umutlarını kaybeden Salar Belediyespor güçlü rakibi karşısında hem güzel futbol oynamak, hem de izleyenlere görsel bir şölen sunmanın mücadelesi içinde olacak. Her ne kadar kadrosu iyi olmasına rağmen Hisarspor’a oranla hem maç hem de lig tecrübesi eksik olan Salar Belediyespor’un bu maçtaki en büyük kozlarından biri sürati ve attığı gollerle dikkat çeken Hüseyin Şahin olacak. Takımının başarısında büyük pay sahibi olan Ertuğrul’ûn yönlendireceği Salar Belediyespor eğer bu maçı kazanırsa hem tarihi bir sayfa daha açacak BAL Ligi’nde mücadele hakkı kazanacak.

KAZANAN AFYON  OLACAK

Amatör liglerde 50’den az takımı olduğu için Afyon’un iki takımının karşı karşıya getirecek maçta kim kazanırsa kazansın iki Afyon takımından biri lige devam yetkisi alacak. İzleyenlerin futbola doyması beklenilen maçta Yozgatspor herhangi bir sürprize meydan vermemenin mücadelesi içinde olacak.

ŞÖLEN HAVASINDA BİR MAÇ BEKLENİYOR

Hem Hisar, hem de Salar’dan taraftarların büyük ilgi göstermesi beklenilen maçın şölen havasında geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Aynı şehrin takımı ve aynı şehrin insanları olduğu için kendi takımlarını değil de iyi oynayan takımı tutmaları ve alkışlamaları beklenilen taraftar, centilmenlik konusunda atacağı bu adımla da final maçına damgasını vurmuş olacak. 

Hakemler hazır kıt'a

Afyonkarahisar bölgesinde görev yapan hakemler fizik ve kondisyon yönünden maçlara hazır çıkmak ve aynı şekilde formlarını korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

TFFHGD Afyonkarahisar İl hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, hem amatör kümede hem de bölgesel ligde görev yapan hakemlerin formunu korumak, eksikliklerini gidermek için hem eğitsel hem de fizik kondisyon çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Haftanın iki günü idmanlarını sürdüren ve Birinci Amatör Küme’yi kazasız belasız bitiren hakemler, İkinci Amatör Küme maçlarına yoğunlaşıyor.Afyonkarahisar bölgesinde görev yapan hakemler fizik ve kondisyon yönünden maçlara hazır çıkmak ve aynı şekilde formlarını korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

HEPSİ FORMDA

2016-2017 sezonuna genç ancak çok yetenekli yeni isimlerle girdiklerini ve yaptıkları çalışmalar ve uygulamalar sonucu şu ana kadar hakemler konusunda bir sıkıntı yaşanmadığına dikkat çeken TFFHGD Afyonkarahisar İl hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, aynı performansı İkinci Amatör Küme maçlarına da yansıtmak için önlerinde bir engel bulunmadığını söyledi.

SIKINTI YAŞANMAZ

Formlarını koruduklarını ifade eden TFFHGD Afyonkarahisar İl hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, “Biz onlara güveniyoruz ve bu işin üstesinden de başarıyla geleceklerine inanıyoruz. Takım yönetici ve futbolculardan da Birinci Amatör Küme’de olduğu gibi centilmenlik dışına çıkmamalarını bekliyoruz. O zaman her iki taraf açısından da başarılı bir lig yarışını geride bırakırız” diyerek sözlerini tamamladı.