Performansıyla hakem camiasının yüzünü güldüren Sarı’nın hedefi yeni sezonda profesyonel ligde maç yönetmek.

10 yıl önce hakemliğe başlayan, çok kısa süre içinde şuanda Afyonkarahisar il hakemliğin en önemli 3 isminden biri olarak gösterilen 26 yaşındaki Tayfun Sarı, bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de 25 maçta düdük çaldı. Performansıyla hakem camiasının yüzünü güldüren Sarı’nın hedefi yeni sezonda profesyonel ligde maç yönetmek.

Sarı’nın yükselişi

Bölgesel Lig hakemlerimizden Tayfun Sarı, Afyonkarahisar’ının son dönemlerde gösterdiği yönetim, sporcularla kurduğu diyalog ile öne çıkan isimlerin başında geliyor. 10 yıl önce hakemliğe başlayan, sağlam adımlar atarak başarı merdivenlerini tek tek çıkan Sarı bu sezon Süper Lig amatör ligde önemli maçlara çıkarken, bir yandan da Bal’ın da  25maç yöneterek kalitesini ispatladı. Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu’nun da en gözde hakemleri arasında gösterilen Tayfun Sarı çok yakın zamanda profesyonel liglerde düdük çalması merakla beklenilirken en büyük şansı  ise yaşının bir hayli genç olması bu olayı daha da kolaylaştırıyor.

Kişiliği en büyük artısı

Tayfun, son dönemlerde performansının yanı sıra sağlam karakteriyle de hem camiasında hem de futbolcuların üzerinde çok önemli etki bırakıyor. Saha içinde futbolcular ile girdiği iletişimin yanı sıra vücut dilini çok iyi kullanan Fırat yönettiği karşılaşmalarda herhangi bir problem yaşamadı.  Maç sonrası yönetti maçın ardından futbolcuların tebrik ettiği Sarı kişiliği ve kendine güveniyle Afyonkarahisar Hakemliği açısından büyük şans olarak kabul ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Salar Belediyespor ile Emirdağspor arasında oynanan şampiyonluk maçını yöneten Sarı, bu karşılaşmada mükemmel bir yönetim göstererek büyük alkışı hak etti.