Özel Park Sağlık Kolejinin mezuniyet törenine Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Akçil, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, Genel Koordinatör Fesih Aktaş, Okul Müdürü Zehra Akduman ve çok sayıda davetli katıldı.

Özel Park Sağlık Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, 220 öğrencinin mezuniyet törenine katılan herkese teşekkür etti.

Mezun olacak öğrencilerin salona girişlerinde çok heyecanlandığını ifade eden Arabacı, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Afyonkarahisar’da kısa sürede bu güzel tabloyu oluşturmuş olmak büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Öğrencilerimiz bir meslek sahibi olarak okullarını bitiriyorlar. Onlar da çok mutlular. Velilerimiz de çocuklarının çok küçük yaşta geleceğe yürüdüğünü görüyorlar. Onlarda çok mutlular. Bizde en az velilerimiz ve öğrencilerimiz kadar çok mutluyuz. Dolayısıyla insan önce hayal kurar ve sonra uygular.  Bazen sonuç alırsınız, bazen de alamazsınız. Bizde bundan dört yıl önce hayal kurmuştuk. Bir sağlık koleji açalım ve ülkemizin sağlık insan kaynaklarına ve hastanelerimize katkısı olsun istedik. Bugün bu hayalin gerçekleştiğini görmenin büyük bir mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum.”

Arabacı, mezun olan 220 gence hayatlarında başarılar dileyerek, Park Hayat Hastanelerinin işe alımlarda öncelik tanıyacağı müjdesinde bulundu.

“Vatan size emanettir”

Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş da eğitim öğretimin bilincinde olduklarını ve insanın çok kolay yetişmediğini vurguladı.

Aktaş, mezun olan 220 öğrencinin ülkenin kalkınmasında büyük rol oynayacağını belirterek, “Bundan sonra vatan ve millet sizlere emanettir. Bunun bilincinde olmalısınız. Her türlü acımasızlığın, çıkarsızlığın ve savaşların kol gezdiği bir dünyada en acı ihtiyaç iyiliktir, sevgidir, saygıdır. Bundan dolayı sizleri Mevlana’nın hoş görüsüyle yoğurmaya, Yunus’un sevgisiyle aşılamaya gayret gösterdik. Din, dil, ırk ve renk farkı gözetmeksizin size ihtiyacı olan herkese can siper olacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Sizleri tebrik ediyor ve yaşamınızın her aşamasında TürkiyeCumhuriyetinin temel ilkelerine sahip çıkacağınıza inanıyoruz.” dedi.

Özel Park Sağlık Koleji Okul Müdürü Zehra Akduman da 2016-2017 eğitim öğretim yılında 133 hemşire adayı, 52 Acil Tıp Teknisyeni ile 18 Anestezi Teknisyenini mezun olduğunu kaydetti. 

Programın sonunda mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.