Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 12’inci Olağan Genel Kurulu Grand Derya düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye tek liste halinde giren Mehmet Karagöz, başkanlığa devam edecek. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunasıyla başlanan toplantıda faaliyet ve maliye raporları okundu. Divan Başkanlığına MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın seçildiği Genel Kurulda İl Başkanı Mehmet Karagöz bir konuşma gerçekleştirdi. ‘Hak yolunun yolcularıyız’ diye sözlerine başlayan Başkan Karagöz: “Biraz önce muharrem hocam duasında ülkeye zarar vermenin yolu ülkücü hareketi engellemekten geçer dedi. Doğruda söyledi. Türkiye Cumhuriyetine saldırmak için Türk milletine zarar vermek için önce mutlaka milliyetçi ülkücü kadrolara bir parmak atmak lazım ya da saldırarak zayıflatmak lazım ki Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine zarar verilsin. Bu kutlu yolun yolcuları birbirini kuruyup kollamalarıdır. Teşkilata hizmet eden teşkilatıyla kucak kucağa çalışan herkese canım kurban. Ama teşkilata zarar vermeye kalkan insan olursa ben eski ülkü ocakları il başkanıyım, eski merkez ilçe başkanıyım hiç kimsenin gözüne bakmam. Herkese gereğini yaparım. Kim teşkilatına boyun büküyorsa ömrümü çocuğumu ona feda ederim” dedi. 

“Türk ve İslam dünyası kan içinde”

Artık huzura ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Karagöz, birlik beraberlik mesajı verdi. Türk ve İslam dünyasının kan içinde olduğunu ifade eden Karagöz şöyle konuştu: “Bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Türk dünyası karmaşa ve kan içinde. Türkiye’yi yönetenler 15 yıldır adam olsaydı Türkiye aslanlar gibi ayakta olurdu. Bizim İslam alemimizde Türk dünyamıza da kimse bir şey yapamazdı. 15 yılsonunda getirdikleri nokta neresi. Emniyet, MİT ve sağlık camiası darmadağın. Binlerce insan ihraç edilmiş binlerce insan açıkta. 15 yılın sonunda gelinen nokta burası. Bize bir dönem versinler tek başına iktidar olalım. Milliyeti Hareket nasıl devlet yönetiyor. Nasıl devletin tüm kurumlarını bir araya getiriyor. Millet görecek ve bundan sonra milliyetçi hareketten vazgeçmeyecek. Dolayısıyla bizim Türk dünyası ve İslam dünyasına öncülük hamilik yapmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti’ni bunlar yönetemiyor. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti’ni Milliyetçi Harekete vermeleri lazım. Bizim de Türk ve İslam dünyasını bir araya getirip tek yumruk halinde tutmamız lazım. 

“Ben ülkücüyüm diyenler üç hilalli bayrağı Afyon kalesine diker”

İsim vermeden bazı kişilere gönderme yapan Karagöz şöyle devam etti: “Ülkücü adam delege olsa da burada olur, olmasa da burada olur. Haydar kardeşim burada delege değil. Yöneticilik bir yarıştır. Yarışta herkes kendi delegesini çıkartmaya çalışır. Dolayısıyla ben yönetmek istiyorum diyen insan kendi delegeleriyle mücadelesini verir olur biter. Kongre bugün bitiyor. Kongreyi kim kazanmışsa ben ülkücüyüm diyen milliyetçiyim diyen herkes o kazanan listenin arkasına düşer o listeyle beraber üç hilali bayrağı Afyon kalesine diker.”

“Ben ülkücüyüm diyen herkes teşkilatının arkasında olacak”

Kendisinin merkez ilçe başkanlığına ve il başkanlığına atama ile getirilmesini eleştirilenlerin olduğunu ifade eden Karagöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlığına hasbelkader geldim. Benden önceki il başkanlarımın tamamı burada. İl başkanlığı görevi yaptıklarında anlaşabildiğim vardı anlaşamadığım vardı işte şahsım adına. Makamlarına zerre zarar vermişiyim? Makamlarındayken kendilerine karşı gelmiş miyim? Ne zaman çağrıldıysam koştum geldim. Çağrılmadığım zaman da koştum geldim. Dışarıda Mehmet Karagöz’den başka adam yok mu? Deniliyor. Hep o hep o deniliyor. Unutuldu galiba ben 2003 yılından 2013 yılına kadar teşkilatın hiçbir yerinde görevim yoktu. Elbette ben olacağım. Elbette benim arkadaşlarım olacak. Ben ülkücüyüm diyen herkes teşkilatını ve başkanının yanında olacak.” 

“Yolumuz Allah yoldur”

Karagöz’ün ardından bir konuşmada Milletteki Mehmet Parsak gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50 yıllık koca çınar olduğunu ifade eden Parsak şöyle konuştu: “Bu koca çınarın 50 yıllık mazisinde ve bundan sonra oyunlar hiç bitmeyecek. Eğer biz rahat huzurlu keyifli siyaset yaparız diye düşüneniz varsa MHP’de beyhude bir bekleyiş içindedir. Eğer Milliyetçi Hareket Partisi’ne oynanan oyunlar bitmişse asıl o zaman sıkıntı vardır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin hükmü azalmış demektir ve Türk milleti çok önemli sıkıntıların eşiğinde demektir. Ondan dolayı bundan sonrada bu oyunlar oynanmaya çalışılacak. Oğuzdaki erlerin bir arada olduğu toplantılardır kurultaylarımız. O yüzden toy deriz, düğün deriz. Biz neden mi öyle diyoruz. Bilmeyenler haddini bilsin. Herkes rabbini bilsin. Rabbini bilmek için de haddinin bilsin. Bilsin ki, biz ancak ve sadece bu koca çınara canımızla kanımızla su verdiğimiz ölçüde bu çınarın yaşayan bir yaprağı durumundayız. Biraz daha fazlamız belki dalları. Ama bu çınarın içinde vücut bulduğu zamandan beri yaşayan ve onunla birlikte kök salmış dalları da var, körpecik dalları da var. Yolumuz Allah yoludur. Allah yolumuza çıkmak isteyen çıkarılmak isteyen yolumuzu dinamitlemek isteyen yolumuzu çevirmek isteyen kim varsa kahra perişan etsin.” Siyasi konuşmaların ardından oy kullanımı gerçekleştirildi. 

MHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri

Arif Koçak, Arif Zıngıldak, Arzu Eröztürk, Asım Kurt, Bekir Özerdem, Bekir Yurdunusever,  Beytullah Bostancı, Burhan Kabıman, Burhanettin Buğa, Cafer Gür, Cemalettin Acun, Ceylan Elçi, Doğan Şimşek, Erol Barutçu, Fatih Aşık, Göktuğ Özdemir, Halil Kocaşaban, Hamit Çakır, İbrahim Karataş, İsmail Aydoğmuş, İsmail Gök, İsmail Özaslan, Kadir Canbay, Kadir Lafçı. 

MHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri 

Mehmet Kocacan, Mehmet Oruz, Murat Ataş, Murat Gökçimen, Murat Gökhasan, Mustafa İlter, Mustafa Diyar, Mustafa Gün, Mustafa Taşyürek, Osman Demir, Osman Gürışık, Özgür Sepin, Raşit Doğan, Recep Çelik, Recep Mihrioğlu, Sabri Duysak, Serdar Demirel, Serdar Dündar, Tuncay Gönçü, Turhan Gedikkaya, Ufuk Kuru, Veli Kale, Yücel Genç, Ziya Ülgüner.

Disiplin Kurulu Üyeleri Asil

 Ahmet Gökduman, Ahmet Göktaş, Emin Özalp, Hüseyin Karnıbüyük, Nursel Tüplek, Sabri Özerdem, Yücel Seleoğlu. 

Disiplin Kurulu Üyeleri Yedek

Bayram Barış, Beytullah Topal, Mehmet Ertaş, Mustafa Balı, Nurattin Tabur, Seydi Ahmet Sivritepe, Zeki Yıldırım. 

Üst Kurul Delegeleri Asil

Mehmet Karagöz, Abdurrahman Bayram, abdil Demiral, Aydın Ekiz, Tevfik Gencer, Ayhan Gönüllü, Ali Koçak, Haydar Küçük, Salih Öncül, Bekir Özerdem, İbrahim Özer, Ali Sakçı, Doğan Şimşek, Mehmet Gencel.

Üst Kurul Delegeleri Yedek

Tacettin Damlarkaya, Abdurrahaman Semerci , Kürşat Ağduk, Recep Çelik, İsmail Özarslan, Ceylan Elçi, Halil Özdemir.