Bize göre MDP, MHP’ye kurulmuş bir komplodur. Türkiye geneline hitap edeceğini ve kadük kalacağını düşünüyorum.” dedi

AK Parti İl Başkanlığının haftalık basın toplantıları devam ediyor. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları katıldı.

Yurdunuseven, Büyük Taarruz Zaferi’nin 95. Yıldönümü dolayısıyla tüm Afyonkarahisar halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik etti.

25-30 Ağustos tarihleri arasında Afyonkarahisar’da dolu dolu Zafer Kutlamaları yapıldığını dile getiren Başkan

Yurdunuseven, şöyle konuştu:

“25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gecede Şuhut’ta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’yla birlikte düzenlenen etkinliklere katıldık. 30 Ağustos’a kadar şehrimizde etkinliklerimiz sürecek. Arakan Müslümanların zulüm ve baskı altında olduğu için yine bugün İHH’nın düzenlediği basın açıklamasına destek verdik. Özellikle orada katliam yapıldığını vurguladık. Arakan Müslümanlarının yalnız olmadığını onların arkasında büyük ve necip Türk milletinin bulunduğunu Afyonkarahisar’dan haykırdık. Şehrimizdeki tüm STK’larımızla bir basın açıklaması yaptık.”

“AK Parti hiçbir zaman ötekileştirici olmamıştır”

AK Parti’nin 15 yıldır iktidarda olmanın sorumluluğuyla hareket ettiğinin altını çizen Başkan Yurdunuseven, Türkiye siyasetinin de merkezinde olduğunu ifade etti.

Türkiye’de 7 bölgede siyaset yapabilen tek hareketin AK Parti olduğuna işaret eden Başkan Yurdunuseven, “AK Parti dışlayıcı ve ötekileştirici bir dili her zaman reddetmiştir. Her zaman birlik ve beraberliği savunmuştur. Partimizin söylemleri ve icraatları gerek CHP’nin gerek de HDP’nin gündelik siyasi kaygı hesaplarıyla değil, iktidarın verdiği sorumluluk ve insanlığın üzerimize yüklediği ilke ve değerler çerçevesinde yerine getirdiğimiz sorumluluktur. Partimiz ve hükümetimiz dört bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da reform paketlerini hazırlıyor.” dedi.

“Hastanelerde her hastaya bir oda hedefliyoruz”

Başkan Yurdunuseven, Türkiye’deki 2002 ile 2017 yılları arasında hastanelerin son durumu hakkında bilgiler verdi.
Türkiye’de eskiden hastanede koğuş sistemin olduğunu ve ilaç kuyruklarının yaşandığını belirten Başkan Yurdunuseven, şu açıklamalarda bulundu:

“Gençlerimiz ülkemizdeki hastanelerin eski durumunu bilmezler. Belki de hepimiz hatırlamak istemiyoruz. Eski ilaç kuyruklarının ve hastane odalarında 8-10 kişinin kaldığı koğuş sistemimiz vardı. Ve de pek çok hastamızda şifa bulamıyordu. Bugün geldiğimiz Şehir Hastanelerimizle nereden nereye geldiğimizi herkes görüyor. Kamu-Özel sektör işbirliğiyle Şehir Hastanelerimiz bütün illerimizde tek tek faaliyete geçmektedir. Bugüne kadar 3 ilde Şehir hastanelerimiz faaliyete girdi. 2017 yılı içerisinde de toplam 8 Şehir Hastanemiz faaliyete girecek. Bu Şehir Hastanelerimizdeki amaç her hastaya bir oda vermektir. 2002 yılında hastanelerde kişi başına düşen oda sayısı % 6 iken, 2016’nın sonunda bu oran % 51’e çıkmıştır. Şehir hastanelerinin tam faaliyete geçmesiyle bu oran ilk önce % 64’e 2024 yılı sonunda da % 100’e çıkarmayı hedefliyoruz.”

“Düne kadar ülkücüyüz diyenler merkez sağcı oldular”

AK Parti haftalık basın toplantısı gazetecilerin sorularıyla devam etti. 

Başkan Yurdunuseven, MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in yeni partisinin adının Merkez Demokrat Parti’nin (MDP) Türkiye Geneline hitap etmeyeceğini ve kadük kalacağını kaydetti.

‘Meral Akşener’in düne kadar biz en iyi ülkücüyüz’ dediğini hatırlatan Başkan Yurdunuseven, MDP hakkında şunları kaydetti:

“Şimdi söylemleri biz en iyi merkez sağız oldu. Acaba bundan sonra hangi söylemlerde bulunacaklar çok merak ediyoruz. Ben yeni kurulacak MDP’nin Türkiye siyasetine etkisinin olmayacağını düşünüyorum. Kadük kalacağı kanaatindeyim. İnşallah da zaman bizim haklılığımızı ortaya çıkaracaktır. Bu parti bir oyundur. FETÖ’nün bir oyunudur. Bize göre ayrıca,  MHP’ye karşı kurulmuş bir komplodur. Maalesef FETÖ’nün bu oyununa geçmişte Türkiye bürokrasisinde bulunmuş ve Bakanlık yapmış kişilerin alet edilmesini de hoş karşılamıyoruz.”
Başkan Yurduseven, AK Parti’den MDP’ye geçişlerinin olmayacağını da sözlerine ekledi.

“Zafer kutlamaları çok doluydu”

25- 30 Ağustos Zafer Kutlamalarının Afyonkarahisar’da zayıf kutlandığına yönelik eleştirilere de cevap veren Başkan Yurdunuseven,  şu açıklamalarda bulundu:

“25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan geceden itibaren Şuhut’ta yoğun katılım oldu. Muhteşem bir yürüyüş yapıldı. Özellikle gençlerimiz büyük ilgi gösterdi.  Buda bizim gençliğimizin canlı ve diri olduğunu gösteriyor. Özellikle teşkilatlarımızda çok büyük destek oldular. Akabinde yapılan programlar tamamen resmi programlardır. O konuda bizim yorum yapmamız uygun değil. Ama Kurban Bayramı dolayısıyla 10 günlük tatil olunca halkın katılımı düşük oldu. Yine meydandaki mehter ve halk oyunları etkinlikleri güzeldi. Büyük ilgi gördü. Afyonkarahisar Zafer Kutlama programı çok doluydu.” diye konuştu.