Yeni projesini ilk olarak Anahaber Gazetesiyle paylaşan Bendler, Türkiye-Ukrayna- Rusya arasında motosikletiyle yaklaşık 10 bin km’lik büyük bir yay çizeceğini belirtti.

Motosikletiyle uzun yol yapmayı çok sevdiğini dile getiren Bendler,  Kızılay’la beraber hazırladığı ‘Kök Hücre Bağışçısı’ toplama projesi hakkında şöyle konuştu:

“Her şeyden önce amacım gençlere ve kadınlara örnek olmaktır. Yani hobi olarak yapsam da sosyal sorumluluk projesi olarak ucundan tutmam gerektiğini düşündüm. Ayrı zamanda bunun bir vatandaşlık görevi olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla kök hücre bağışçılığı tam anlamıyla bilinmiyor. Çoğu insanında bu konuda yanlış bilgilere sahip olduğunu gözlemledim. Buna dikkat çekmek içinde Kızılay’la birlikte bu güzel projeye başladık.”

“Organ Bağışıyla Karıştırılıyor”

Bendler, kök hücrenin kan hastalıklarının tedavisinde kullanıldığını vurgulayarak, çok büyük rakamlar içerisinde minimum düzeyde uyuşma sağlandığını söyledi. Bu sayının çok az olduğunu aktaran Bendler, “Onun için kök hücre konusunda Kızılay’ımıza ne kadar çok numune verirsek, işlerini daha çok kolaylaştıracağımızı düşünüyorum. Bunun içinde Kızılay kan bağış merkezlerine üç tüp kan veriliyor. Bu kanlar kan bankasının verilerine işleniyor. Ondan sonra oraya bir hasta için eşleştirme yapılıyor. Eşleştiği taktirde Sağlık Bakanlığı masraflarını tamamen kendisi karşılayarak, Kan merkezine götürüyor. Burada da bağışçıdan azar azar 3 gün boyunca kanlar alınıyor. Normal kan bağışı şeklinde. Kesinlik vücuttan bir parça falan alınmıyor. Organ bağışı gibi şeklinde değil kesinlikle.” dedi.

“Bağışta bulunanlar için ağaç dikilecek”

Bendler, kök hücre bağışında bulunan herkes için motosikletiyle Rusya’ya gideceği yol üzerinde ağaç dikeceğini kaydetti. Dikilen her ağacı sosyal medya üzerinden paylaşacağına dikkat çeken Bendler, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hali hazırda sosyal medya sayfamda bunun albümünü yapmaktayım. Herkes Kızılay’a kök hücre başvurusunda bulunduğu formun fotoğrafını çekerek bana gönderirse, bende albümüne isimlerini alacağım. Projemizin bir diğer ayağı da bu olacak. Bunun için ülkemizin 81 ilindeki Kızılay Kan Bağış Merkezlerine gitmeleri yeterlidir. Sadece üç tüp kan verip, formu imzalayıp bırakacaklar.”

Bendler, 19 Mayıs’ta çıkacağı yolculukta Ukrayna Türk Büyükelçiliği ile Moskova’daki bazı iş adamlarından destek sözü aldığını da kaydetti.