İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, gençleri bir araya getirmeye ve öz güvenlerini yükseltmeye yarayacak İstanbul Gençlik Festivali'nin, bilim-teknik alanındaki gelişmelerin görülmesini de sağlayacağını belirtti.

Şahin, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali'ndeki konuşmasında, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivallerin dinlenmek ve eğlenmek amacıyla düzenlendiğini anlatan Şahin, "Bu festival, bunların yanında ve ötesinde gençlerimizi bir araya getirmeye, öz güvenlerini yükseltmeye yarayacak, bilim-teknik alanındaki gelişmelerin görülmesini sağlayacak. Bu manada festival çok önemli. Bu sayede buranın 5 gün boyunca dolu dolu olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Şahin, Valilik olarak festivale destek verdiklerini anlatarak, sözlerini şöyle noktaladı:

"İstanbul, tarihi zenginlikleri, medeniyetlerin beşiği, finans ve ticaret merkezi olmasıyla zaten öne çıkmış bir şehir. İstanbul'un başka özelliği daha var. İstanbul aynı zamanda sular şehri, deniz şehri. İstanbul'a bütün festivallerin yanı sıra su ile ilgili bir festival de yakışır diye düşünüyoruz."

- "Gençler, festivalde hayatlarıyla ilgili önemli kararlar alabilir"

İstanbul Gençlik Festivali Danışma Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan, festivalin her yıl zenginliğine zenginlik kattığını, gençlerin festivalin düzenlenmesinde büyük emekleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, İstanbul Gençlik Festivali'nin gençliğin buluşması noktası olacağını vurgulayarak, gençlere "Burada hayatınızda önemli kararlar vermenize vesile olacak aktiviteler görecekseniz, konuşmacılar dinleyeceksiniz, kurumlarla tanışacaksınız." dedi.

Festivalin, gençlerin hayatlarıyla ilgili önemli kararlar vermesini sağlayacağını belirten Bilal Erdoğan, "Bu festival, ülkemizin geleceğine bir tuğla daha koyma iddiasında diye düşünüyorum. İlk günden çok kalabalık bir katılımla başladık." ifadelerini kullandı.

- "Gençler bu ülkenin geleceği"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise gençlerin bu ülkenin geleceği olduğuna vurgu yaptı.

Gençlerin ufkunun ve bilginin genişliğinin önemine işaret eden Uysal, "Sürekli festivaller yapılır. Genelde de enerjiyi atmak ve eğlenmek üzerine kurgulanır festivaller. Üçüncüsünü yaptığımız bu festivalde gençlerimiz enerjilerini atarken, dünyada teknoloji nereye gidiyor, ülkemizdeki kuruluşlar nereden nereye geldi, ülkemiz hangi konumda olmalı, gençlerin gelecekleri hangi konumda olabilir gibi sorulara yanıt arayabilirler." diye konuştu.

Uysal, festivalde gençlerin kendilerinin, ülkelerini ve dünyanın geldiği noktayı kıyaslama imkanına sahip olacağını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nın önemi ve işlevleri hakkında bilgi veren Uysal, bu alanın gençler için yoğun şekilde kullanılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Uysal, sponsor firmalara da teşekkür ederek, "Kuruluşlarımızın yaptığı faaliyetler, dünyadaki en son teknolojilerle gerçekleştiriliyor. Bunlar festivalin geleceğine dair çok büyük önem arz ediyor." dedi.

- Festival 5 gün sürecek

Açılışı yapılan İstanbul Gençlik Festivali, 6 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Konser, eğlence, kültür-sanat, bilim-teknoloji, söyleşi, spor, sosyal sorumluluk ve daha birçok alanda onlarca etkinliğin gerçekleştirileceği İstanbul Gençlik Festivali'nde gençler, yepyeni deneyimlerle vizyon kazanacakları, anılar biriktirecekleri, kendilerini ifade edecekleri ve tüm bunları gerçekleştirirken bolca eğlenecekleri dolu dolu 5 gün geçirecek.

Birçok farklı alanda ufuk açıcı deneyimlerin sunulacağı festivalde, 1 milyondan fazla gencin ağırlanması bekleniyor.

Katılımcılar, robotik atölyelerde teknolojik deneyimler yaşarken, Türkiye'nin en büyük gezici dijital sergisini de gezebilecek. Festivalde, basketbol, futbol, koşu, spinning, kaykay aktiviteleri ile gençler hem spor yapacak hem de eğlenecek.

İstanbul Gençlik Festivali

İstanbul Gençlik Festivali

İstanbul Gençlik Festivali