Vali Aziz Yıldırım, söz konusu yarışmalarda ilimizi en iyi şekilde temsil ederek Türkiye birincilikleri elde eden Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini makamında kabul etti.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, her iki okulun müdürleri, danışma öğretmenleri ve öğrenciler hazır bulundu.

İlk olarak 12 dalda toplam 13 bin 940 başvuru içerisinden ‘Diziler Aracılığıyla Değerlerin Dönüşüme Uğradığına Yönelik Karşılaştırmalı bir Çalışma: Lise Öğrencileri Örneği’ Konulu Değerler Eğitimi alanındaki TÜBİTAK projesi Türkiye birinciliğini elde eden Anadolu İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmeni Aysu Demirtaş, öğrenciler Sena İrem Çakal ve Şeymanur Çiçek ile karşılıklı bilgi alış verişinde bulunan Vali Aziz Yıldırım, okul müdürü, danışman öğretmenlerini ve hususiyle öğrencileri tebrik etti. 

Vali Yıldırım, daha sonra 8. Uluslararası Arapça Yarışmalarına katılan ve 919 okul ve 7093 öğrenci arasında büyük bir başarı göstererek Türkiye birincisi olan Kadınana İmam Hatip Ortaokulu Arapça Öğretmeni Adem Tuncer, öğrenciler Samet Yüksel, Bedia Sena Ertürk, Esra Özdemir ve Müfide Esra Ekici’yi elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’dan yarışmaların detayları hakkında bilgiler alan Vali Aziz Yıldırım, Samet Yüksel, Bedia Sena Ertürk, Esra Özdemir ve Müfide Esra Ekici’nin Türkiye birinciliğini elde etiği klibi izledi. 

Türkiye çapında da takdir gören çalışmaları çok beğendiğini belirten Vali Aziz Yıldırım, başta ailelerini, okullarını ve ilimizi gururlandırmaları nedeniyle öğrencilerimizi tebrik etti. Her geçen gün ilimizdeki okullarda eğitim, sosyal aktivite ve fiziki durum açısından önemli adımlar atıldığının altını çizen Vali Yıldırım, elde edilen başarıların olumlu olarak geri dönüşlerinin memnuniyetle müşahede edildiğini, bunların mimarı olan sorumluluk sahibi öğrencilere, onları yetiştiren bilinçli anne, baba ve öğretmelere ve hususiyle bu başarılara zemin hazırlayan yetenekli idarecilere teşekkür etti. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Afyonkarahisar’ı daha ileriye taşımak için Valilik olarak çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Vali Yıldırım, özellikle eğitime öncelik verildiğini, çünkü eğitim yolunda harcanan emeğin daha çok kazanımlar sağladığını ve bu uğurda bundan sonrada desteklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.