Hollanda’nın inekleri, Almanya’nın köpekleri niye hayır diyor. İşte bunların hepsine karşı biz evet diyoruz” dedi.
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Afyonkarahisar Şubesinin düzenlediği birlik ve beraberlik toplantısına katıldı.

Emir Murat Özdilek Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen toplantıya Cankesen’in yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, Türk-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Uslu, Sendika Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cankesen, Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’ın lezzetin başkenti olduğunu hatırlatan Cankesen, esprili bir dille yeni anayasa kabul edilmez, eski anayasayla devam edersek lokantalar kapanırsa eğer Tandır çorbasını nerde içeceğiz? Diye düşünmeye başladığı vurgulayarak, onun için 16 Nisan’da Tandır Çorbası lezzeti adına Memur-Sen olarak Evet kararı aldıkları kaydetti.

“Karanlık zihniyet neden hayır diyor?”

Referandum için düşüncelerini açıklayan Cankesen, şöyle konuştu:
“Referandumla ilgili biri evet derseniz dinden çıkarsınız diyor. Biri sizi denize dökeceğiz diyor. Hoş dünde Cumhurbaşkanımız gereken cevabı vermiş onlara zaten. Buyurun bugün İzmir’deyiz. Gelin bizi denize dökün demiş. Yine bir tane sanatçı bozuntusu çıkıyor. Bu ülkede geleceklerinin karanlık olduğunu ifade ediyor. Ondan sonra da ağlamaya başlıyor. Sanatçılık o kadar kolay bir şey değil, istediğiniz zaman kimse ağlamayı beceremez. Onlar da orada sanatlarını konuşturuyor. Bilmiyor ki, son 15 yılda ülkede özgürlüklerin önü açılıyor. Ancak aydın dediğimiz bu karanlık zihniyet acaba niye hayır diyorlar. Bu gün PKK, niye hayır diyor. DAEŞ, niye hayır diyor. Hollanda’nın inekleri, Almanya’nın köpekleri niye hayır diyor. İşte bunların hepsini bir şekilde idrak etmek gerekiyor.”

“Sendikal başarımızı daha ileri taşımak için evet”

Cankesen, Evet demek için bir sürü maddenin olduğuna dikkat çekerek, 40 yıldır Türkiye’nin başının belası terör örgütü PKK’nın evet demediği hayır dediği bir yerde ona inat olsun diye Evet diyeceklerini vurguladı.

‘Türkiye’ye istikrar gelmesi için Evet demek lazımdır’ diyen Cankesen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi atlattık. Bu darbecilere hayır demek bizim açımızdan evet lazımdır. İnadına değil, inandığımız için evet diyoruz. Sendikal başarımızı daha ilerlere taşıyabilmek adına evet diyoruz. Millet iradesi için evet diyoruz. Çalışanların kazanımları için evet diyoruz. Burada sayabileceğim bir çok evet var. İçin için diye gider. Dolayısıyla 16 Nisan’dan sonra daha güçlü Türkiye için ve torunlarımıza sorun bırakmamak adına halk oylamasında evet diyoruz.”

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türk tipi oldu”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgiler verdi.
Dünya’daki yaklaşık 35 ülkenin yönetim şeklini incelediğini dile getiren Özkaya, şunları kaydetti:
“Bu ülkelerin hepsinin yönetim şekilleri bir birinin aynısı değildir. Parlamenter sistem diyorlar. Bakıyorsunuz Başkanlık sisteminin unsurları var. Yarı Başkanlık diyorlar. Başkanlık sistemi gibi. Dünya’daki bütün ülkeleri incelediğinizde herkes kendisine göre bir yönetim şekli kurmuş. Diğerlerinin tecrübelerinden almış yararlanmış. Bizim hazırladığımız sistem gerçekten Türk tipi bir Başkanlık sistemi olmuş. Bu yönetim şekli belki tarihimizde millet olarak kaleme aldığımız bir anayasa oldu.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeni Anayasa konusunda açıktan yalan söylediğini ifade eden Özkaya, milletin aklıyla ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Ulaştırma Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hacı İbrahim Korkmaz, Cankesen ile Özkaya’ya günün anısına plaket takdim etti.