Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sporcu Eğitim Merkezi ve İlçelerdeki sporcularında katılımıyla artık il birinciliklerine 100’den fazla sporcu katılırken, Grup ve Türkiye Şampiyonalarında da dereceler art arda gelmeye başladı.  Yine aynı dönemde bir sporcumuzda Yıldız Millî Takım kampına davet edildi.

Sporcu Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Ahmet DENK’in görevlendirilmesinden sonra Valilik yanında bulunan Güreş Eğitim Merkezi Spor Kompleksi içinde yer alan yeni yerine taşındı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus TORTOP’un da büyük teşvikleri ile birlikte özellikle ilçelerde Güreş çalışmalarına büyük önem verildi. 

Geçtiğimiz yıllarda sadece İl Merkezi ve Taşoluk Beldesinde yapılan çalışmalara yeni dönemde Bolvadin, Dazkırı, Dinar, Bayat ve Düzağaç’ta eklenince sporcu sayısında büyük bir artış yaşandı. 

Ayrıca İlimiz Güreş Federasyonu tarafından organizasyon merkezi haline getirildi. Güreş Federasyonun birçok Grup, Türkiye Şampiyonası ve Süper Lig müsabakaları İlimizde gerçekleştirildi ve halende gerçekleştirilmeye devam etmektedir. Buda ilimizdeki sporcuların gelişimine ve motivasyonuna katkı sağlamaktadır.

İl Birincilikleri

Özellikle altyapı çalışmalarının hızlandırılması ile birlikte 11 Yaş, 12 – 13 Yaş ve 14 – 15 Yaş kategorilerindeki müsabakalar İlçeler arası bir rekabete dönüştü ve kıran kırana geçmeye başladı. Bu rekabetin sonucunda yapılan her müsabakaya 100’ün üzerinde sporcu katıldı.

Grup Müsabakaları ve Türkiye Şampiyonaları

Birçok sporcumuz grup müsabakalarında başarılı olup önümüzdeki haftalarda Ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonalarına katılmaya hak kazandı.

Sporcularımızdan Fuat Çelebi 24-26 Mart tarihleri arasında Kayseri ilinde yapılan Yıldızlar Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında 3. oldu. 

01-02 Nisan tarihlerinde Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde yapılan Okul Sporları 14-15 yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında Sporcu Eğitim Merkezi sporcularımızdan Ahmet Şahan Türkiye üçüncüsü oldu.

Milli Sporcumuz Fuat ÇELEBİ

Sporcularımızdan Fuat Çelebi 24-26 Mart tarihleri arasında Kayseri ilinde yapılan Yıldızlar Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında 3. oldu ve aldığı dereceden dolayı Yıldızlar Güreş Milli Takımına katılarak ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. 

Fuat Çelebi 12-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Bilecik İlinin Söğüt İlçesinde devam etmekte olan Milli Takım kampına katıldı. Sporcumuz kamptan sonra 27-30 Nisan 2017 tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan 20.Uluslararası  Yıldızlar "Mahmut Atalay & Yaşar Erkan" Grekoromen Güreş Turnuvasında ülkemizi temsil edecek.

Sporcu Eğitim Merkezi

Yeni Spor Kompleksi içinde bulunan ve 72 yatak kapasitesine sahip Sporcu Eğitim Merkezi, Güreş sporcularımızın eğitiminin yanında İlimizde yapılan Grup, Yarı Final ve Türkiye Şampiyonalarına katılan takımlara da konaklama hizmeti vermeye devam etmektedir.

Önümüzdeki Dönemde Yapılacak Olan Çalışmalar

İl Müdürlüğünden ve İl Temsilcisi Yunus OTURSUN’dan alınan bilgiye göre önümüzdeki dönem de güreş sporunun ilimizdeki tüm ilçelere yayılması için çalışmaların devam edeceği, İlçeler arası lig müsabakalarının düzenleneceği, Turnuva sayısının arttırılacağı ve İlçelerde bulunan sporcuların çeşitli dönemlerde Sporcu Eğitim Merkezinde kampa alınarak ortak çalışmaların yapılacağı öğrenildi.