İhsaniye İlçesi’nde bulunan Atatürk İlkokulu öğrencileri Sosyal Bilimler Dersi kapsamında işlenen “Yerel Yönetimler” konulu dersi yerinde öğrenmek için İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk ile bir araya geldi. Okul öğretmenleri Hale Dönmez Avcı ve Abdurrahman Beder’in öncülüğünde gerçekleşen derste öğrenciler yerel yönetimlerle alakalı merak ettikleri soruları Başkan Çabuk’a yöneltti. 

Okul öğrencilerinden Medine Eda Çakal, Başkan Çabuk’a, “Bugüne kadar ne gibi çalışmalar yaptınız?” sorusunu yöneltti. Başkan Çabuk, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları özetleyerek belediyenin kurumsal bir yapıya kavuştuğunu anlattı. Başkan Çabuk, “Belediyenin kurumsallaşması için çaba sarf ettik. Kurumsallaşmadan kastım şudur. Diyelim ki başkan İstanbul’a gitti. Buradaki işler başkan yok iken de sağlanması gerekiyor. Burada sular yine akacak, hizmetler yine devam edecek, evraklar yine gelip gidecek, yani burada hizmetler eksiksiz ve hatasız bir şekilde devam edecek. İşte biz bunu sağladık. Bunun için otomasyon sistemine geçiş yaptık. Artık evraklarımızı internet üzerinden kolayca takip edebiliyoruz. 

SICAK SU KUYUSU SONDAJINI BAŞLATACAĞIZ

Sıcak su kuyusu hakkında da gelinen son aşamayı anlatan Başkan Çabuk: “ Bunların dışında park ve bahçe yaptık. 13 bin civarında ağaç diktik. Otobüs şirketimizle Afyon’a seferler düzenlemeye başladık. Bir tane kepçe, itfaiye, otobüs, taksi aldık. Bunların yanında sıcak su sondaj sahamızı belirledik. Jeofizik çalışmalarımızı yaptık ve orada da şimdi sondaj çalışmalarımızı başlatacağız. Buradaki amacımızda şudur. Orada oteller ve seralar yapılsın diye uğraşıyoruz.” dedi.

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ

Belediye Başkanı Şaban Çabuk, yakın zamanda İhsaniye’de güneş enerji santralinin de kurulacağını açıkladı. 12 bin metrekarelik bir alana konulacak olan panellerle elektrik üreteceklerini söyleyen Başkan Çabuk, üretilen bu elektriği satarak gelir elde edebileceklerini söyledi. Başkan Çabuk: “Güneş enerjisi santrali projesini yaptık. Yakında inşattı başlayacak. Güneş enerjisi su için kullandığı gibi aynı zamanda elektrik enerjisi üretmek iççinde kullanılıyor. Şimdi biz elektrik üretmek için burada santral yapıyoruz. İnşaatımız tamamlandığında güneş panelleri 12 bin metrekarelik bir alana konulacak ve biz burada elektrik üreteceğiz. Ürettiğimiz bu elektriği Türkiye Elektrik Kurumu’na satacağız ve buradan da belediyemiz gelir sağlayacak.  Bu bizim için güzel bir çalışma olacak.” diye konuştu.

SERA YATIRIMINI İHSANİYE’YE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Okul öğrencilerinden Mustafa Yımazer’de Başkan Çabuk’a ilçede bundan sonra ne gibi çalışmalar yapılacağını sordu. Başkan Çabuk, şöyle yanıt verdi: “Parkların sayısını artıracağız. Yollarda çamur olan yerler hala var. Oraları bitireceğiz. Sera yaptırmaya çalışıyoruz. Bunu yaptırdığımızda İhsaniye ekonomik ve sosyal alanda gelişecektir. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mesela yarın bu proje için Ankara’ya gideceğim. Birçok projemizi gerçekleştirdik. Bundan sonra yaptığımız işin sahasını genişleteceğiz.”  

BU MEMLEKETE SAHİP ÇIKIN

Başkan Çabuk, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. “Bu memlekete sahip çıkın,” diyen Başkan Çabuk: “Sizlere tavsiyem şudur. Bu memleket hepimizin. Buraya sahip çıkın. Sorunları nasıl çözebileceğinizi araştırın. Mutlaka hepiniz bir yerlerden sonuç alırsınız. Bu ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Sizin hafıza hücrelerinizde yer almak benim için büyük bir mutluluk. Güzel bir icraata vesile oldunuz. ” şeklinde konuştu. 

“BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM”

Atatürk İlkokulu Öğrencilerinden Medine Eda Çakal, “Ben büyüdüğümde başkan olmak istiyorum” deyince Başkan Şaban Çabuk’ da makam koltuğunu bu öğrenciye devretti. Söyleşi hatıra fotoğrafı çektirilerek sona erdi.