Vali Tutulmaz, “Engelli vatandaşlarımızın engelleri aşarak toplum içerisinde hayatlarını en iyi şartlarda sürdürmelerini sağlamak zorundayız” dedi.

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, Engelliler Memur-Sen Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Beyazay Derneği Başkanı Feyza Kayar,  Ağır Düzey Zihinsel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Sema Hazer, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hakan Erdoğan,  Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas, Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Faruk Özkara, MS ve Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Esra Işık, Özel Sporcular Dernek Başkanı Hanife Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

“Valilik olarak sizlerin her zaman yanınızdayız”

Ziyaret sırasında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Sadece Dünya Engelliler Gününde değil, yılın her günü engelli vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmek ve bu sorunlara çözüm üreterek, engelli vatandaşlarımızın engelleri aşarak toplum içerisinde hayatlarını en iyi şartlarda sürdürmelerini sağlamak zorundayız. Devletimiz her vatandaşının her türlü hizmetten eşit şekilde faydalanması noktasında hem hukuki, hem de teknik altyapıyı sağlamakla görevlidir. Bu noktada da bizim üzerimize düşecek bir görev varsa da sizler adına bunu yapmaya, sizlere yardımcı olmaya hazırız. Zaman içerisinde değişik vesilelerle görüşüyoruz, ama bugünün sizler ve bizler için önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Afyonkarahisar Valisi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtirken, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum” dedi. İlimizde faaliyetlerini sürdüren engelli derneklerimizin başkanları ziyaret sırasında, yoğun çalışmaları arasında kendilerine vakit ayırarak Dünya Engelliler Günü kutlama programı kapsamında kendilerini misafir eden Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkürlerini ilettiler. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Vali Mustafa Tutulmaz’a yapılan ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.