“İstek ve taleplerimize karşılık hiç olumsuz cevap almadık. Başkanımız bizlere her zaman yapıcı elini uzatmıştır” dedi.

2005 yılında gönüllü olarak başladığı Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı görevini büyük bir özveri ile sürdüren Ahmet Ege, Afyonkarahisar Belediyesi'nin süreli yayınlarından Beldemiz Dergisi'ne verdiği röportajda, derneğin emeklilere yönelik hizmetlerini anlattı. Ege, çıktığı her platformda en büyük hayalim dediği, "200 Yataklı Jeotermal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi" ile ilgili önümüzdeki günlerde ilk somut adımları atacaklarını açıkladı.

Ahmet Ege röportajda şunları söyledi, ‘Belediye Başkanımız temsil ettiğimiz topluluğu seviyor. Bizde onları seviyor, benimsiyor, önemsiyor ve destekliyoruz. Afyonumuza kattığı artı değerler için emekliler adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Bundan sonra yapacakları için Allah yar ve yardımcısı olsun. Dualarımız onunla. O olmasaydı TOKİ’de bir çivi bile çakılamazdı. Bunu Belediye - Dernek işbirliği içinde hayata geçirdik.

 Emeklimiz; önce 300, sonra 307 adet toplamda 607 kişi ev sahibi oldu. Evler bitme noktasında 2018 yılı Mart-Nisan aylarında evlerimize girmiş olacağız. İnşallah yakın zamanda başlayacağımız Polis Okulu yanındaki TOKİ’ ye de ağırlığımızı koyarak dar gelirli emeklilerimiz için proje yapılarak ve hayata geçirilecektir.

 Merkezi ve yerel yönetimlerden beklentilerimiz var. Biz çözüyoruz ama herkes Burhanettin Çoban değil ki. Bir başka baharı olmayan bir ayağı çukurda olan yaşlılarımıza yaraşır; onurlu, yaşam seviyesi yüksek, kolaylıkları yanında yaşlılarımıza sağlıklı ve güvenli yaşama hakkına sahip alanlar oluşturulmalıdır. Bu ortamlar için yerel ve genel yönetimlerimiz kendilerini sorumlu hissetmelidirler.

Türkiye Emekliler Derneği Afyon Şubesi olarak çıtamız yüksek. Birinci hedefimiz Afyonkarahisar Belediyesi ve TÜED işbirliği ile jeotermalin başkenti Türkiye’mizin kavşak noktası olan Afyonkarahisar’ımızda en az 200 yataklı jeotermal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini kurup Türkiye’deki emeklimizin hizmetine sunmak. Önümüzdeki günlerde ilk adımlarının atılacağı, bittiğinde de bizleri en mutlu edecek bir proje. En büyük hayalimiz bu projenin gerçekleşmesidir.’