Mahalle fırınında ekmek yapan, serada ve tarlalarda çalışan kadınlardan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek istedi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Çobanlar ilçesinde vatandaşlara anayasa değişikliğini anlattı. Çobanlar’da ilk olarak Sırakapı Mahallesinde daha sonra Yeni Mahalle’de yaşayan kadınlarla bir araya gelen Milletvekili Hatice Özkal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Referandumun Türkiye’nin geleceği açısından kritik önemde olduğunu anlatan Milletvekili Özkal, anayasa değişikliğinin 18 maddesini Çobanlarlı kadınlara tek tek anlattı. Kısa süreli hükümetler yüzünden Türkiye’nin istenen atılımı bir türlü gerçekleştiremediğini hatırlatan Özkal, kadınlara çok kısa süre görevde kalan hükümetlerden örnekler verdi. 

Türkiye’nin hükümet sorunlarıyla kaybedecek vakti olmadığını ifade eden Özkal, “Hükümetlerin kurulamaması, hükümetlerle cumhurbaşkanları arasındaki anlaşmazlığın bedelini hep ülkemiz ve halkımız ödedi. Çok geçmişe gitmeye gerek yok. 7 Haziran seçimi sonrası Türkiye’nin aylarca hükümetsiz kaldıktan sonra yeniden sandık başına gitmek zorunda kaldı. Türkiye bir daha koalisyonlarla uğraşmasın, hükümetsiz kalmasın; halkımız kime yetki verdiyse o, hemen görevine başlasın diye anayasa değişikliğini yapıyoruz. Türkiye’ye hakkı olan atılım ve kalkınmayı sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine sizler de ‘evet’ diyerek destek verebilir, bu tarihi değişiklikte pay sahibi olabilirsiniz” dedi. 

Çobanlar ilçesinde faaliyet gösteren Kurt Tarım serasını ziyaret ederek, işçilerle sohbet eden Milletvekili Hatice Özkal, işçilerden referandumda ‘evet’ oyu vermelerini istedi. Referandum çalışmalarını Kocaöz beldesinde sürdüren Milletvekili Özkal, anayasa değişikliği ile devletin zirvesinde yaşanan krizlerin tarih olacağını aktardı.

Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında yaşanan krizlerin Türkiye’de her dönem var olduğunu hatırlatan Özkal, son olarak Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit arasında yaşanan anayasa kitabı fırlatma tartışmasının büyük bir ekonomik krizle neticelendiğini anlattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle devletin zirvesinde uyuşmazlık kalmayacağına değinen Özkal, devletin her alanda hızla kalkınıp, güçleneceğini belirtti.  

Mahalle fırınında ekmek yapan kadınlarla buluşan Milletvekili Hatice Özkal, kadınlardan ‘evet’ sözü aldı. Haşhaş tarlasında çapa yapan kadınların da yanına giden Milletvekili Özkal, güçlü Türkiye için kadınlardan referandumda ‘evet’ oyu istedi. Tarlada boş durarak konuşma olmayacağını anlatan kadınlara; çapaya yardım ederek anayasa değişikliğini anlatan Özkal, kadınlara ürünlerinin bereketli olması temennisinde bulundu. Çobanlar’da KOSGEB’ten destek alarak lokum imalathanesini açan Hanife Ören’in işyerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Özkal, Afyonkarahisar’ın en ünlü markalarından lokumun kalitesinin korunmasının önemli olduğunu söyledi.