‘Askıda Ekmek’ kapmayasıyla günlük ortalama 500 ailenin ekmek ihtiyacını gideren Aydoğmuş, uygulamayı tüm fırınların yapması gerektiğini söyledi.  

Sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan ve uygulama ile ihtiyaç sahiplerinin kimden geldiğini bilmedikleri bir ikramla evlerine ekmek götürmeleri amaçlanan "askıda ekmek" uygulamasını tadım ekmek işletmecisi Ömer Aydoğuş yaşatmaya çalışıyor. "Askıda Ekmek" uygulaması ile ekmek alan hayırseverler bir ya da daha fazla ekmeği de ihtiyaç sahibi olanlar için alarak “Askıda Ekmek” bölümüne bırakıyor. Ekmek ihtiyacı olan vatandaşlar askıya bırakılan ekmeklerden ihtiyaçları kadarını alabiliyor. Böylece askıda ekmek projesiyle, ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında gönül köprü kurulmuş oluyor. Tadım Ekmek İşletmecisi Ömer Aydoğuş askıda ekmek projesinin nasıl ortaya çıktığı konusunda bilgiler verdi. Çok fazla ihtiyaç sahibinin ekmek istediğini ifade eden Aydoğmuş, böyle bir kampanyayla muhtaçların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.   

“Duyarlı vatandaşlarımız katkı sağlıyor”

Başlattığı ‘Askıda Ekmek’ kampanyasına çevreden çok fazla desteğin olduğunu dile getiren Aydoğmuş şöyle konuştu: “1 yıldır emek üretip satıyoruz. Gariban vatandaşlarımıza yönelik bir kampanya başlattık. Ekmek isteyen birçok vatandaş oluyordu. Biz elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorduk. Kısa zaman sonra her gelene yetişememeye başladık. Bu yüzden fırınımızın önüne dolap koyduk. Üzerine de askıda ekmek yazdık. Duyarlı vatandaşlarımız ekmek alıp oraya koyuyor. Biz bunun çok faydasını görüyoruz. Günlük 500 ihtiyaç sahibi buradan ekmeğini ücretsiz alabiliyor. Ramazan ayında bin ekmek koyduğumuz günler oldu. İşletmemiz çalıştığı müddetçe biz bunu devam ettireceğiz. Biz buradan ekmek alanlarım duasını alıyoruz başka bir düşüncemiz yok. Biz bu hareketi tüm fırınlardan bekliyoruz.”