Afyonun önde gelen spor otoriteleri, Eylül ayı içerisinde başlayacak olan Amatör Küme’de şampiyonluk için mücadele edecek takımların çokluğunun kaliteyi arttıracağını ifade ettiler. Birçok takımın daha şimdiden çok güçlü kadrolar kurmaya başladığına dikkat çeken otoriteler “Afyonkarahisar futbolunda son yıllarda ciddi bir çıkış gözlemliyoruz. Bunun ben lige de yansıyacağını ve şampiyonluk yarışının çok çekişmeli geçeceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdiler

Henüz liglerin başlamasına 3 ay gibi bir süre bulunmasına rağmen takımların güçlü kadrolar kurmak için düğmeye basması herkesi heyecanlandırıyor.

Lig kaliteli olacak

Afyonun önde gelen spor otoriteleri, ligin çok çekişmeli ve kaliteli geleceğine yönelik belirtileri şimdiden almaya başladıklarını söyledi. Demirspor, Şuhuthisarspor, Tınaztepe belediyespor ve Salar Belediyespor gibi takımların şampiyonluk mücadelesi vereceğini, diğer takımların da orta sıralarda yer almak ya da düşmemek için varlarını yoklarını ortaya koyacaklarına dikkat çeken Afyonun önde gelen spor otoriteleri “Kuşkusuz Afyonkarahisar amatör ligleri en çekişmeli, en kaliteli sezonlarından birini yaşayacaktır. Bunun futbolumuza büyük katkısı olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Amatör futbolun ihtiyacı var

Afyonkarahisar’da son yıllarda ciddi bir altyapı hareketinin başladığını, takım sayısının artması ile birlikte takımların daha fazla maç yapacak olmasının da oyuncuların maç eksikliklerini ortadan kaldıracağını belirten otoriteler, “Bizim sporcularımızın en büyük eksikliği fazla ve kaliteli maç yapmamaktı ki bu sezon büyük ölçüde bunu atlatacağımızdan dolayı genç oyuncularımız da gittikleri grup maçlarında kendilerini daha fazla gösterme fırsatı bulacaklardır” dedi.

Afyonspor’un hedefi büyük

Afyonspor’un kadrosunda son yıllarda Afyonkarahisarlı sporculara yer vermesinin de gençlere ciddi bir hedef çizdiğini ve bunun karşılığını bu yıl da alınacağına dikkat çeken otoriteler, “Afyonspor’da oynamak için oyuncularımız kendilerini hazır tutmak, performanslarını yükseltmek zorunda olduklarını biliyorlar. En azından bu forma altında kendilerinin de şans bulacaklarının farkına vardılar. Bu da oldukça önemli bir gelişme” diye konuştu.