Valilik binasındaki toplantıda İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek olan ‘Afyonkarahisar Tanıtım Günleri ve Ege İlleri Tanıtım Günleri’ etkinlikleriyle kentin tanıtımının etkin bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla Vali Mustafa tutulmaz başkanlığında ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla kentin tanıtımına katkı sunabilecek sivil toplum kuruluşları düşüncelerini paylaştı.

Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ercan Köseer ilçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın ülkemizin tarihi bir noktasında bulunduğunu, lezzette, termalde, mermerde çok etkin yapıda olduğunun bilindiğini söyledi. Vali Tutulmaz; “Hizmetlerin, değerlerin ne olması gerektiği çok önemli değilonun ne kadar tanınıyor olması, biliniyor olması ve onun ne kadar ekonomiye döndürülüyor olması önemlidir. Bu tür etkinliklerin de bu amaçla yapılıyor olmasından dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.  Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da ilimizin tanıtımına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ı birbirimize anlatmamıza gerek yok çünkü Ülkemizin tarihinde, eski tarihlerde önemli bir yerde olduğunu biliyoruz. Afyonkarahisar’ın marka değere sahip ürünlerinin olduğunu ancak bu değerlerin daha geniş kitlelere ulaşmasının sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekleştirilecek olan etkinlikler vesilesi ile bu marka değerlerimizin daha fazla tanıtılarak ekonomiye daha fazla kazandırılması ve buradaki vatandaşlarımızın daha fazla iş ve aş sahibi olması, mevcut durumu daha da ilerletmemiz, yenilerini ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler de buna vesile olacaktır” dedi.

“Afyonkarahisar’ın var olan potansiyelini iyi değerlendirelim”

Şehrin tanıtımına katkı sunacağı düşünülerek geçmiş yıllarda benzer çalışmaların yapıldığını dile getiren Vali Tutulmaz; “Bu yıl inşallah etkinlikleri daha aktif, daha verimli bir şekilde kullanırız. Tüm paydaşlar olarak belediyelerimiz olsun, kaymakamlıklarımız olsun, Valilik, sivil toplum kuruluşları Ticaret Ve Sanayi Odası Üyeleri kısacası herkes bu işin bir yerinden tutarak organizasyonu yapan arkadaşlara destek olmamız gerekir. Etkinliğin detayları ile ilgili sizlere bir sunum yapılacak ve tüm detayları paylaşılacak. İstanbul’da düzenlenecek olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri etkinliğinin yanı sıra Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliği de Ankara’da yapılacak. Bu yıl yaklaşık 3 ay gibi bir süre içerisinde 3 ayrı tanıtım günleri yapılacak. 2 ayrı etkinliğin İstanbul’da bir etkinliğin de Ankara’da yapılacak olması ve üst üste denk gelmesi nedeniyle ekonomik açıdan ve zaman açısından ekstra yük olacaktır bunun bilincindeyiz ama ne kadarını yapabileceğimizi de burada tartışalım istedik. Kavşak noktada olan ilimizin potansiyelini her türlü etkinlikle ön plana çıkararak bu potansiyeli değerlendirelim. Tanıtım günleri etkinlikleri ile ilimizin ülke genelinde tanınmasına, ilimize daha fazla insanın gelmesine, ürünlerimizin daha fazla Pazar bulmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Stantların fiyatları da netleşti”

Vali Mustafa Tutulmaz’ın açılış konuşmasının ardından Afyon Marmara Dernekler Federasyonu’nun öncülüğünde 6-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek tanıtım günleri ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunumun ardından Kasım ayında Ankara’da yapılacak olan Ege İlleri tanıtım günleri ile ilgili konuşma yapmak için organizasyon sorumlusu Doğa Mumcu söz aldı. Mumcu, Ankara’daki organizasyon hakkında bilgiler verdi. Her iki organizasyon şirketi tarafından etkinlikler için firmalara ayrılacak olan stant alanlarının fiyatları da açıklandı. İstanbul’da yapılacak olan Tanıtım Günleri Etkinliği için hazırlanan 12 m2 alanlı stantların 5 bin TL, özel bölümlerin ise metre karesinin bin TL olduğu belirtildi. Ankara’da yapılacak olan Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliğine katılacak olan firmalar için tahsis edilecek olan alanın metrekare bedelinin 200 TL olduğu ve standın firmalar tarafından üstlenileceği ifade edildi. Toplantı tanıtım günleri ile ilgili soruların cevaplanması ile son buldu.