Bin oyum olsa hepsine ‘Evet’ derim

16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda çoğu vatandaş tercihinin evet yönünde olacağını söyledi. Afyonkarahisarlı 20 yıllık muhtar Muharrem Çaylım: ‘Recep Tayyip Erdoğan gibi lider görmedim. Bin oyum olsa binini de ‘Evet’ yönünde kullanırdım” dedi.

16 Nisanda yapılacak olan referanduma sayılı günler kaldı. Afyonkarahisarlı çoğu vatandaş halkoylamasına evet oyu kullanacağını ifade ederken bazı vatandaşlar ise kararsız olduklarını söyledi. Halkoylamasında tercihinin evet yönünde kullanacak vatandaşların genel düşünceleri şöyle: “Bizler bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider görmedik o bizler ve bu ülke için gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor. Bizler artık daha güçlü bir Türkiye ve tüm dünyada söz sahibi olacak bir ülke olmak istiyoruz bunun için kararımız ‘Evet’ oyu olacaktır.” 

Balı Yüksel:

“16 Nisan’da ‘evet’ oyu kullanacağım. Anayasada değişecek olan tüm maddeleri inceledim beğendim. Tüm maddelerin Türkiye’nin yararına olacağını düşünüyorum. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar arkasındayım” 

Öznur Evren:

“Biz ailecek referandumda kesinlikle evet diyeceğiz. Değişecek olan tüm maddeleri inceledim. 14 yıl önce Türkiye’ye baktığımızda 14 yıldır bu yana yapılan gelişmeleri gördükten sonra hayır demek bana çok saçma geliyor. O kadar çok şey değişti ki ülkemizde bence bunun değerini bilmeliyiz. Sağlık, eğitim, yol ve daha birçok alanda değişim gelişimler oldu. Daha bundan 14 yıl önce bu ülkede çok farklı şeyler yaşıyorduk. Şimdi farklı şeyler yaşıyoruz. Gönül rahatlığıyla evet diyeceğim. Maddelere bakıldığı zaman tek kişi ülkeyi yönetecek gibi görülüyor. Eğer gerçekten maddeler dikkatli incelendiğinde olayın daha farklı olduğunu göreceğiz. Ben bizzat eşimle beraber tek tek inceledin. O yüzden benim şahsi fikrim her zaman evet yönünde olacak.”

Muharrem Çaylım:

“Recep Tayyip Erdoğan’ını seviyorum. Onu destekliyorum o yüzden de kararım evet. Zaten maddeleri de inceledim beğendim. Değişiklikler inşallah Türkiye’nin yararına olacağına inanıyorum. Ben 20 yıl muhtarlık yaptım. Vallahi Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider görmedim. Allah Cumhurbaşkanımızın işini rast getirsin. Bin oyum olsa hepsine evet derdim.” 

Erol Altuncu:

Maddeleri tek inceldim kendimize göre bir yorum yaptık bunun sonunda bir karara vardık. Biz inşallah 16 Nisan tarihinde kararımızı olumlu yönde kullanmağız. Değişecek olan maddeleri beğendim. İnşallah vatanımıza milletimize hayırlı olacağını düşünüyorum. Beli maddelerde birkaç noksanlık olabilir onlarında zamanla düzeleceğine inanıyorum. O yüzden ‘evet’ diyorum.”

Emekli Öğretmen Mehmet Gönçer:    

“Ben daha karar veremedim. Maddeleri inceledim ama şuan henüz olumlu ya da olumsuz bir karara varamadım. Şuan bu ülkenin şu durumunda pek bir şey düşünemiyorum. Bence şu ortamda referandumun pek zamanı değildi. Maddeleri televizyonlardan izlediğim kadarıyla biliyorum. Anladığım kadarıyla televizyonlarda sürekli kelime oyunları dönüyor. Çünkü birisinin dediği diğerinin dediğini tutmuyor. O yüzden ben daha kararımı veremedim.”

Ali Güneş:

“Ülkenin hayrına ne olacaksa o çıksın diyorum. Zaten vatandaş bunu biliyor. Geçinki seçimde herkes tepkisini gösterdi. Ben tahmin hayır çıkacağından yana. Ama sonuç olarak ‘evet’ de çıksa ‘hayır’ da çıksa ülke için hayırlısı olsun diyorum. Maddelerin hakkında yeterli açıklamaların yapılmadığını düşüyorum.”