Site Başkanı Bekir Koçak, burasının kenttin 100 yıllık ihtiyacını giderecek şekilde planlandığını belirterek, esnafın ise her türlü ihtiyaca cevap verecek donanımda olduğunu kaydetti. 

Afyonkarahisar’ın sanayi cephesinde büyük hareketlilik yaşanıyor. 1’nci Küçük Sanayi Sitesi’nin kaldırılması, Konya yoluna yeni modern bir sanayi yapılması derken tüm bu gelişmelerden 2’nci Küçük Sanayi Sitesi de olumlu etkilenecek. Çünkü kaldırılan sanayinin iş yükü 2’nci sanayiye kaydırılınca işler önemli oranda artacak. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen sanayiciler şuan yer arayışlarına başlamış durumda. Burada yeri olan 1’nci Sanayi esnafı da taşınma hazırlıklarına başladı. 

Her geçen gün gelişiyoruz

Konuyla ilgili sanayi esnafını bilgilendiren 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Bekir Koçak, 2. Küçük Sanayi’nin gün geçtikçe gelişmeye devam ettiğini ifade ederek, sanayinin şehrin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede olduğuna dikkat çekti.  

“Sanayi esnafı tedbirini alsın”

Afyon 1. Küçük Sanayi Sitesi kaldırılmasının gündemde olduğundan haberdar olduklarını ifade eden Koçak: “Kaldırılması yönünde çalışmalar olduğunu biliyoruz. Bakanlığımızca, Afyon belediyemiz ve ilgili mercilerce bu çalışmalar yapılıyor. Biz 2. Küçük Sanayi’nde yeri olan esnafların buraya döneceğinden eminiz. Ancak 1. Küçük Sanayi Sitesi’nde iş yeri olup da 2. Sanayide yeri olmayan esnaf alternatif yollar arıyorlar. Birçoğu kiralık iş yerlerini arayıp bilgi alıyorlar. Bununda fakındayız. Sanayi sitesi kaldırılmadan oradaki esnafımız önlem almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

“Sanayimizin yüzde 90’ı dolu”

2. Küçük Sanayi’de 1283 iş yerinin olduğunu ifade eden Başkan Koçak,  sanayinin yüzde 90 oranında dolu olduğuna dikkat çekti. Koçak şöyle devam etti: “Sanayimizde bulunan iş yerleri 60, 120, 180 ve 240 metrekare arasında değişiyor. Ancak sanayi sitemizdeki iş yerlerinin birçoğu dolu. Şuan sanayimiz yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Diğer sanayi sitesi de buraya taşınması göze alındığında burada ki iş yerlerinin sayısı yeterli olmayacağı ilgili kişiler tarafından tespit edildi. Konya yolundaki sanayiye 600 adet 100 metrekarelik iş işyerleri yapılaması konusunda bir çalışma var. Üye kayıtları da devam ediyor. Merak eden esnafımız bilgileri yetkilerden alabilirler” diye konuştu.
 
“2. küçük sanayimiz şehrim 100 yıllık ihtiyacını giderecek şekilde hazırlandı”

2. Küçük Sanayi’nin gün geçtikçe gelişim ve değişime devam ettiğine dikkat çeken Koçak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Sanayi sitesi girişinde küçük sorunların yaşandığını aktaran Koçak şunları kaydetti: “Giriş çıkışlarımız kısa bir süre içerisinde asli projesi olan projeye geçilecek. Kısa sürede sanayiye giriş çalışmalarımız tamamlanacak. Burada daha güzel çalışmalar geliştirerek sanayimiz en işler duruma gelmiştir. 2. Küçük Sanayi sitemiz çok uzak bir alanda değil. Şehir merkezine 5-6 kilometre minibüs hatları çalışıyor. Bizim sanayi sitemiz bizim şehrimizin en az 100 yılını garantileyecek şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.”