Özellikle mahalli idare seçimleri Mart 2019. Akabinde Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Sizlerden istirhamım şu, bütün arkadaşlarımız bugünden tezi yok herkesle bayramlaşacak, herkesin gönlünü alacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da partisinin il başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma ve yatırım müjdelerinin açıklandığı programına katıldı.  

Taş Medresede gerçekleştirilen programa Bakan Eroğlu'nun yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Çoban, teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.

“AK PARTİ’DEN BAŞKA DÜNYADA BÜYÜK BİR ORGANİZASYON YOK”

Bayramlaşma töreninin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde 16. yaşını kutladığını hatırlatarak, AK Parti'nin üye sayısı bakımından dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu, "İnşallah AK Parti daha nice nice yaş günlerini kutlayacaktır, çünkü AK Parti dünyanın en büyük siyasi organizasyonudur. Dünyada bundan daha büyük bir organizasyon yok, yani sadece üye sayımız Avrupa'daki pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla. Gerçekten AK Parti ülkemizin çimentosu, AK Parti demek adalet demek, kalkınma demek. Bunu zaten 13-14 yılda ülkemizde yaptığımız çalışmalarla hep birlikte gördünüz. Hakikaten AK Parti Türkiye'de destan yazdı. AK Parti gerçekten Türkiye'nin kalkınmasında önemli roller oynadı. Sadece şöyle bir mukayese yapan, AK Parti'den önce 70-80 yılda yapılanları bir kefeye koyun, AK Parti'nin 13-14 yılda yaptıklarını bir kefeye koyduğunuzda AK Parti'nin yaptıkları çok daha ağır basar. Neden? AK Parti çünkü milletin bağrından çıkmış, gerçekten millet için çalışan, yüreği bu millet, bayrak için çarpan bir teşkilattır. Hükümetimizde sizlerden aldığı güçle çok çalışıyor" diye konuştu.

"YÜZDE 35 OY ALARAK İKTİDAR OLMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Teşkilat mensuplarına 2019 seçimleri uyarısında bulunan ve çalışmalara şimdiden başlanması gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Önümüzde büyük bir seçim var. Sizlerden ricam, evvela Afyonkarahisar AK Parti Teşkilatı her seçimde yüzümüzü ak etti. Ben bütün teşkilatımızın mensuplarına teşekkür ediyorum. Hakikaten sizlerle gurur duyuyoruz. İnşallah yola devam edeceğiz ve önümüzde gerçekten iki büyük seçim var. Bu seçimler dönüm noktasında özellikle mahalli idare seçimleri Mart 2019. Akabinde Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Yeni bir sisteme geçiyoruz, cumhurbaşkanlığı sistemi ve milletvekilliği seçimleri. Bir defa AK Parti belediye seçimlerinde gümbür gümbür destan yazması lazım. Bir de eskisi gibi yüzde 35 oy alarak iktidar olmak mümkün değil. Yüzde 50+1 dolayısı ile daha çok gayret etmemiz, daha çok kardeşlerimizi kucaklamamız gerekir."  dedi.

"AST OLAN ÇALIŞMAKTIR"

Teşkilatın herkesi kucaklaması gerektiğini ve AK Parti'nin herkesin günlünü alması gerektiğini anımsatan Bakan Eroğlu, seçim zamanı yapılan çalışmalardan ziyade seçim öncesinde yapılan çalışmaların daha etkili olduğunu kaydetti.

‘Bu yüzden sizlerden istirhamım şu bütün arkadaşlarımız bugünden tezi yok herkesle bayramlaşacak, herkesin gönlünü alacağız’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın belediye başkanlarımız veya hükümet şu yolları altınla kaplasa gönül almadıktan sonra neticeye ulaşamayız. Dolayısı ile AK Parti herkesin gönlünü kazanacak. Herkesi seveceğiz zaten bizim kültürümüzde, dinimizde var birbirinizi sevmedikçe yeteri iman etmiş olamazsınız, iman etmediğinizde de cennete giremezsiniz. Dolayısı ile biz birbirimize seveceğiz ve sevgi halkasını daha da genişleteceğiz. Özellikle seçim zamanı yapılan çalışmalardan daha ziyade şu anda yapılan çalışmalar çok daha faydalıdır. Şu anda yapılan çalışmaların etkisi 30 ise seçim zamanında yapılan çalışmaların etkisi birdir. Nasıl olsa vatandaş diyecek ki 'seçim olduğu için geliyorsunuz.' Ama ast olan şimdi çalışmaktır hep birlikte. Bizde sizlerin hizmetkarı olarak gece-gündüz ne zaman emrederseniz birlikteyiz." 

“DÜNYA’DA EN ÇOK YARDIM YAPAN ÜLKEYİZ”

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya da bütün herkesin Kurban Bayramını kutladı. ‘Kurban hem dini bir ibadet hem de milli bir tavırdır’ diyen Özkaya, şöyle konuştu:

“Kurban kesmek ayrıca Hac ibadetimizin bir parçasıdır. Bugünlerde bütün İslam coğrafyasından 2 milyonu aşkın Müslüman kardeşimiz, Hac da, Mina da. Yarın itibariyle görevlerini tamamlayacaklar. Hac’daki bütün kardeşlerimizin görevlerini tamamlayarak, memleketlerine dönmelerini temenni ediyorum. Biz ülke olarak dünyadaki mazlum ve mağdurlara yardım götürüyoruz. Zenginlik biriktirmek değil, dağıtabilmektir. Dağıttığınız zaman zengin olabiliyorusunuz yani. Biz dünyada en çok yardım yapan ülkeyiz. Artık bu Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kat be kat arttı.”

“AFYONKARAHİSAR İÇİN BÜTÜN ÇALIŞMALARA VARIZ”

AK Parti Milletvekili Hatice Özkal da teşkilat mensuplarının Kurban bayramlarını tebrik ederek, nice bayramlara ulaşmayı arzu ettiğini söyledi.

Özkal, mazlum müslüman coğrafyası ülkelerinin umudunun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ederek, “ Biz hem AK Parti Teşkilatları ve hükümet olarak daha güçlü yolumuza devam etmek zorundayız. Bunun içinde durmak yok yola devam diyoruz. İnşallah elimizin ve gücümüzün yettiği oranda Afyonkarahisar için bütün çalışmalara biz varız diyoruz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ BANGLEDEŞ’E ÇAĞRIDA BULUNDU”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Koca da partide emeği geçen bütün teşkilat mensuplarının Kurban Bayramını kutladı.

Bayramların yakınlaşmak olduğunun dile getiren Koca,  “Teşkilatların kenetlenerek bir araya gelmesi, bizleri hasleten mutlu etmiştir. Türkiye’nin dünyanın marka ülkesi haline geldi. Hatta İslam ülkelerinin de hamisi konumuna gelmiştir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,  Türk milleti dünyadaki bütün mazlumların abisi ve bütün zalimlerin de hasmı konumundadır. Allah bize bu gücü ve kuvveti verdiği müddetçe dünyanın neresinde bir mazlum varsa, oralara elimizi uzatacağız. Nitekim Cumhurbaşkanımız Bangledeş’e bir çağrıda bulundu. Açın sınırlarınızı ne masrafınız varsa biz vereceğiz dedi. Bu söz büyük devlet olmanın hasleti ve özelliğidir. İşte zaman zaman nereden nereye dediğimiz bunun içindir.”

“İSLAM ÜLKELERİ ÜZERİNDE KÖTÜ NİYETLİLERİ ALLAH BERTARAF ETSİN”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da AK Parti Teşkilatının Kurban bayramını tebrik etti.
Başkan Çoban, bu ülkede yaşayan Müslümanların sadece kendi coğrafyasına değil dünyanın dört bir tarafındaki bütün ihtiyaç sahibi insanlara yardımlarda bulunduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

“Bugünde Uzakdoğu’da, Afrika’da, Myanmar’da ve pek çok noktada Müslüman Türk vatandaşı Kurban kesiyor. Gerek Kızılay eliyle, gerek Diyanet Vakfı eliyle veya diğer STK temsilcileri eliyle bu kurbanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.  Dünyada bu organizasyonu yapan Türkiye dışında yok. Allah diğer ülkelere de bu duyguyu kazandırsın. Yine ülkemizde oynanmak istenen oyunları da Cenabı Allah bozsun. İslam ülkeleri üzerinde kötü niyetli olanlarını Allah bertaraf etsin. Sadece Arakan’da değil dünyanın neresinde Müslümanlara zulüm varsa, onları da Cenabı Allah kahretsin.” 

“MÜSLÜMANLAR KATLİAMLARLA KARŞI KARŞIYA”

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de bütün teşkilat mensuplarının mübarek Kurban Bayramlarını kutladı.

Sel, Müslüman coğrafyada kan ve gözyaşının dinmesini temenni ederek, şunları kaydetti:

“Maalesef her geçen gün Müslüman ülkelerde çok büyük katliamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Daha önce Filistin’de, Suriye’de Irak’ta ve bu bayram öncesinde Myanmar’da çok büyük bir katliam yaşanıyor. İnşallah böyle günleri bir daha yaşamayız. Ben bütün teşkilat mensuplarımızın Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Allah nicelerine kedersizce eriştirsin diyorum.”

“ALLAH ZALİMLERİ KAHRETSİN”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de teşkilat mensuplarının Kurban bayramını tebrik etti.
Kesilen kurbanların sıratı müstakim de kabul olması temennisinde bulunan Başkan Yurdunuseven, “Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümetimize teşekkür ediyorum. Bayramları bayram gibi kutlamak için her şeyin dört dörtlük olmasını gönlümüzden diliyoruz. Ama maalesef öyle bir dünyada yaşayamıyoruz. Özellikle mazlum Müslüman milletlerin bazı noktalarında kan akıyor. Dolayısıyla bizimde içimize kan akıyor. Myanmar Arakan’da dökülen kanların vebalinin nasıl verileceğini zalim ülkelere sormak gerekiyor? Biz Arakan’ın bir Srebrenitsya olmamasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Sırplar bir gecede Müslüman Bosna’da 8 bin Müslüman kardeşimizi katletmişlerdi. Bugünde yine Arakan’da Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Cenab-ı Allah’tan Kahhar sıfatıyla zalim milletleri kahretmesini niyaz ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri kent için gölet, sulama tesisi ve okuldan oluşan toplam maliyeti 65,5 milyon TL'yi bulan 5 adet yatırım müjdesi açıklandı. Bakan Eroğlu'nun törene katılanlar ile bayramlaşmasının ardından program sona erdi.