Feci kaza; genç sürücü can verdi
Feci kaza; genç sürücü can verdi
İçeriği Görüntüle

10 GÜNLÜK UMUTLU BEKLEYİŞ YERİNİ MATEME BIRAKTI

Eskişehir Tepebaşı’na bağlı Çamlıca Mahallesi’nde ikamet eden Üzüm ailesinin 13 yaşındaki kızı Zehra, 2 Mart tarihinde bir anda ortadan kayboldu. Ailesinin ihbarı üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk ve Asayiş şubesi ekipleri alarm verdi. Kent genelinde geniş çaplı arama operasyonları başlatılırken, Zehra’nın fotoğrafı sosyal medyada ve billboardlarda "kayıp" ilanı olarak paylaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, arama çalışmalarına destek sağlamak amacıyla vatandaşların telefonlarına "kayıp şahıs" mesajları göndererek toplumsal bir duyarlılık oluşturdu. Ancak günler süren çalışmalara rağmen küçük kıza dair tek bir iz dahi bulunamaması, ekiplerin şüphelerini aile içine yöneltti.


KATİL ZANLISI BABA, KIZINDAN 2 GÜN SONRA YAŞAMINA SON VERDİ

Soruşturmanın seyrini değiştiren en kritik gelişme, baba Abdulrazak Üzüm’ün tavırları ve ardından gelen intihar haberi oldu. Kızı Zehra kaybolduktan sadece 2 gün sonra evinde yaşamına son veren baba Üzüm, tüm şüpheleri üzerine çekti. Eskişehir polisi, babanın geçmişe dönük telefon trafiğini, HTS kayıtlarını ve olay günü kullandığı güzergahlardaki kamera görüntülerini mercek altına aldı.

Yapılan titiz teknik takip sonucunda, babanın kayıp ihbarından kısa bir süre önce kırsal bir mahalleye gittiği tespit edildi. Bu ipucu, cinayetin işlendiği yerin anahtarı oldu.


HOBİ BAHÇESİNDEKİ KORKUNÇ BULGU: CANSIZ BEDENİ GÖMÜLÜ BULUNDU

Ekipler, Tepebaşı ilçesinin kırsal Aşağıkartal Mahallesi’nde bulunan ve Abdulrazak Üzüm’e ait olduğu belirlenen hobi bahçesinde arama başlattı. Jandarma ve polisin koordineli yürüttüğü kazı çalışmalarında, 13 yaşındaki Zehra Üzüm’ün toprağa gömülü cansız bedenine ulaşıldı.

Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının ardından, talihsiz çocuğun naaşı otopsi işlemleri için Eskişehir Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Babası tarafından öldürülüp gömüldüğü kesinleşen Zehra’nın neden hedef alındığına dair soruşturma derinleştirilirken, olay Eskişehir halkında büyük bir öfke ve üzüntüye yol açtı.

Muhabir: Semih Dilbaz