Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen yeni Teknopark binası ziyaretine; AFSÜ Rektörü ve Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurullah Okumuş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, OSB Müdürü Gökhan Kıl ve yüklenici firma yetkilisi İlker Olgun da katıldı.

42 Ar-Ge Ofisi, Konferans Salonu ve Sosyal Alanlar

Rektör Karakaş, ziyarette yaptığı açıklamada, üniversite-sanayi iş birliğini daha üst seviyeye taşıyacak yeni projelerin bu merkezde hayat bulacağını belirtti.
Yapımı 2022 Aralık ayında başlayan binanın yaklaşık 4.000 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Karakaş, şunları söyledi:

“İki etap olarak planlanan yapının ilk etabı tamamlandı. Bu etapta; 42 farklı büyüklükte Ar-Ge ofisi, bir konferans salonu, iki toplantı salonu, kafeterya ve sosyal alanlar bulunuyor. Mevcut Teknopark binamızda yüzde 100 dolulukla faaliyet gösteriyorduk. Yeni bina sayesinde daha fazla girişimci ve araştırmacıya ev sahipliği yapabileceğiz.”

Teşekkür Mesajı

Rektör Karakaş, yapım sürecine katkı sağlayanlara teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

“Projemize destek veren önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, mevcut Bakan Sayın Mehmet Fatih Kacır, Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekillerimiz, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ile yüklenici firma yetkilisi İlker Olgun ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Yeni Teknopark binasının kısa sürede faaliyete geçmesi bekleniyor.