Afyon Kocatepe Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Afyonkarahisar Vali Yardımcısı V. Harun Reşit Han, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar il Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, Sandıklı Kaymakamı Önder Çengel, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu,  İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dinar’da zabıta fırınları denetledi Dinar’da zabıta fırınları denetledi

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HAFTA SONUNDA DA HİZMET VERECEK

Toplantıda; sınavın yapılacağı binalarda ve çevresinde güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, il ve ilçe sınav merkezlerinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, il ve ilçe merkezinde ulaşıma engel olan durumların giderilmesi, sınav süreleri içerisinde elektrik ve su kesintisinin yapılmaması, sınav binası çevrelerinde sesli yayın yapılmaması ve gürültü çıkarılmaması, kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar için sınav yapılacak Cumartesi ve Pazar günleri nüfus müdürlüğünün açık bulundurulması, konvoy oluşturulmaması ve il ve ilçeler genelinde sesli ilan ve duyuru yapılmaması kararları alındı.

TYT’YE 23 BİN 62,  AYT’YE 14 BİN 803, YDT’YE BİN 257 ADAY GİRECEK

Afyonkarahisar ve ilçelerinde ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü bilgilerine göre; 3 oturumda gerçekleştirilecek ve 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testine (TYT) Afyonkarahisar’da 17 bin 353, Emirdağ’da 766, Bolvadin’de bin 754, Sandıklı’da bin 659, Dinar’da bin 530, Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) Afyonkarahisar’da 11 bin 169, Emirdağ’da 478, Bolvadin’de bin 37, Sandıklı’da bin 126, Dinar’da 993, Yabancı Dil Testine (YDT) ise Afyonkarahisar’da 994, Emirdağ’da 30, Bolvadin’de 90, Sandıklı’da 75, Dinar’da 68 aday sınava girecek.