Afyon Haber

Yeni yerli koyun ırkları Türkiye’nin et üretimine katkı sağlıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle Türk Tekseli ve Ramlıç koyun ırklarını geliştirerek Türkiye’nin farklı bölgelerindeki iklim koşullarına uyum sağlama yeteneğini artırdı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Loading...

Abone Ol

Bu yeni koyun ırkları, etçi özellikleri ve hızlı büyüme oranlarıyla dikkat çekiyor. Bazı kuzuların üç ay içinde 50 kg’a kadar canlı ağırlığa ulaşabildiği, yetişkin dişilerin 70 kg, erkeklerin ise 90 kg ve üzeri ağırlıklara erişebildiği belirtiliyor. Uzmanlar, bu koyunların et üretimine katkıda bulunarak Türkiye’nin artan et ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynayabileceğini ifade ediyor.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koyun ve kuzu eti tüketiminin artırılmasının giderek büyüyen et talebini karşılamada önemli bir alternatif sunduğunu vurguladı. Özkaya, Anadolu’nun geleneksel hayvancılık yapısına gönderme yaparak, “Anadolu’da buğday ile koyun, gerisi oyun” atasözünü de hatırlattı.

Türkiye’nin hayvancılık potansiyelini artırmaya yönelik çalışmaların süreceği belirtilirken, bu tür projelerin sürdürülebilir tarım ve et üretimi açısından büyük önem taşıdığı ifade ediliyor.