Afyonkarahisar Müftülüğü ve Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği şiir ve yazı yarışmasında kazananlar belli oldu. Ödül töreni Afyonkarahisar Lisesi Konferans salonunda gerçekleşti. Ödül törenine İl Müftüsü Sinan Kazancı ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner’ın yanısıra çok sayıda öğrencide katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur-an’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşması Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Muharrem Günay’dan geldi. Günay, konuşmasında Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği’nin düzenlediği yarışmalardaki amacına değinirken peygamber efendimizin ismini binlerce evladımıza verdiğimize dikkat çekti. Günay konuşmasında;

      “Yüce kitabımızdan öğrendiğimiz gibi Allah peygamberimizi alemlere rahmet olarak, en güzel örnek olarak göndermiş. Hz. Ayşe validemizin ifadesiyle sevgili peygamberimiz yaşayan Kur-an’ı Kerim’dir. Bizim Yazarlar ve Şairler Derneği olarak en büyük amacımız, milli birliğimizi ve değerlerimizi koruyan anlayan ve yaşayan nesiller yetiştirmektir. Bu güne kadar düzenlemiş olduğumuz yarışmalarda hep bu amacı takip ettik. Her millet peygamberimizi sever fakat en çok Türkler peygamberimizi sevmiştir. Bizler evlatlarımıza hep onun ismini ve isminden türeyen onlarca binlerce isimler koymuşuz. Biz istiyoruz ki peygamber sevgisi içimizde yaşasın. Bunun için bu yarışmayı düzenledik. Değerli öğrenciler Allah bizi yolundan ayırmasın.” dedi.

Günay’ın ardından konuşan Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dilerken konuşmasına şu şekilde devam etti;

      “Vedatının 600. yılında gerek Unesco tarafından gerekse Cumhurbaşkanlığımız tarafından alınan kararla Süleyman Çelebi yılı ilan edilmiştir. Değerli genç kardeşlerim alkışlamalarınız bizlere heyecan ve mutluluk veriyor. Hepinize derslerinizde başarılar diliyorum. Hocalarımızdan da Allah razı olsun. Sizleri ilimle donattıkları için insanlığın bir çok ihtiyacını gidermek için bu yoldasınız. Allah en güzel meslekleri icra etmeyi sizlere nasip etsin. Değerli gençler oturuşunuz kalkışınız Hz. Muhammed (sav.) in hayatını örnek alarak olsun. Bu yarışma için şiir yazan emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.