Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar  ile birlikte akademik ve idari personelin katıldığı konferansta, Desnet Teknoloji CEO’su ve Dünya Gazetesi Yazarı Ömer Ekinci konuşmacı olarak yer aldı.

“ELLERİYLE ÇALIŞAN İŞÇİDİR”

Yapay Zeka Çağında Girişimci Ol” temalı konferansta Ekinci, Desnet Teknoloji, kariyer yolculuğu ve yaşamına dair bilgiler aktardı. Hedef koymak ve o hedefe inanmanın önemine vurgu yapan Ekinci, üniversite diplomasının son 20-30 yıl içerisinde meslekle yer değiştirdiğini söyledi. Ekinci, “Üniversite diplomasını meslekle yer değiştirmiş yıllar yaşıyoruz. Esas mesele; mesleğinizin ne olduğuyla ilgili. Diğer türlü milyonlarca diploma arasından mesleği olmayan milyonlarca gencimiz oluşuyor. Burada da ‘elleriyle çalışan insan işçidir’ sözüne geliyoruz. Bizim şirketimiz el terminalleri satıyor. Amerika’daki Walmart marketler zinciri kullandığı el terminallerini teknik servise bize gönderdi. Fiyat çıkardık, hemen kabul ettiler. Biz hizmet bedelimizi aldık. Amerika’da teknik uzmanlar günde sadece 1 saat çalışıyorlar. Günde 2 cihaza bakıyorlar. Bu cihazın tamamını yapmaları Amerika’da 3 ay sürecekmiş. Biz, tüm maliyetler dahil Amerika’daki servisten yarısından daha ucuza yaptık” diye konuştu.

“HAYATTA DOĞRU ADIM ATIN”

Hayatta sadece doğru yolda adım adım ilerlemek gerektiğini ifade eden Ekinci, şunları söyledi: “Kafanızı kendi kaderiniz elindeymiş gibi planlar yapmanıza gerek yok. Siz sadece bugün ne yapacağınızdan sorumlusunuz. Siz sadece bugün doğru adım atın, yarın sabah kalkın yine doğru adım atın. İyi bir mühendis, iyi bir doktor, iyi bir mühendis olmaktan çok daha önemli bir şey var. Eğer iyi bir insan olamazsanız, iyi bir doktor olma şansınız da yok. Bunun için çok iyi bir yaştasınız. Kendinize çok güzel bir temel atarak, çok doğru şeyler yaparak, karakterinizi çok doğru oturtarak, prensiplerinizi belirleyerek, hiçbir küçük büyük menfaat için yalan söylemeyerek, kendinize karakter inşa ederek, olacağınız her şeyin en iyisini yapmaya çalışarak emin olun hayal ettiğiniz şeyden çok daha fazlası olacaksınız.”

“ÖĞRENME HAYAT BOYU DEVAM EDECEK”

Engelsiz Kur’an Kursu’nda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi Engelsiz Kur’an Kursu’nda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise hayatta herkesin ayrı ayrı hikayesinin olduğunu söyledi. Peker, “Hakikaten hayatımızda bu tür duyguları zaman zaman yaşayacağız. Karşımıza gelecek bunlar. Eğitim hayatına da baktığımız zaman da 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul, 4 yıl lise ve 4 yıl üniversite olmak üzere Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaş diyorum. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşta siz hayata yeni adım atıyor gibi görüneceksiniz ama aslında çocuğumuzun doğduğu andan itibaren vefat edeceğimiz ana kadar öğrenmemiz bir şekilde devam edecek. Bazen yaşantılardan öğreneceğiz, bazen kendimiz yaşayıp öğreneceğiz ama hayat boyunca öğreneceğimiz çok daha şey var. Girişimcilik ve kariyer diye ifade ediliyor ya kariyer, demek belki de insan olma yolculuğumuzun sonunda ulaştığımız nokta olacak” dedi.