Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin katılı ile gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrenciler Uzun Çarşı’daki esnafı tek tek ziyaret etti. Ellerinde “Hayırlı İşler, Hayırlı Günler” yazılı dövizler ile esnafı ziyaret eden miniklere işyeri sahipleri de lokum gibi Afyonkarahisar’ın geleneksel yiyeceklerini ikram etti. Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı, çocuklara nezaket kurallarını öğrenme konusunda destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu etkinlikte öğrencilerin insanlarla iletişime daha rahat geçmelerini hedeflediklerini kaydeden Yiğitbaşı: “Geleneksel değerlerimizi hatırlatmak, yaşatmak hem de insanlarla iletişime geçtiklerinde nasıl söze gireceklerini belirtmek amacıyla yola çıkılmış bir proje. Uzun çarşı esnafından başladık bu projeye, esnaflarımızı da memnun etti. Girdiğimiz dükkanlarda o mutluluğu ve şaşkınlığı görünce çok güzel bir proje başlattığımızın farkına varmış olduk. Esnaflarımızın yansımalarını görünce çocuklarımızda çok mutlu oluyorlar” dedi.

Taş toplarken bulduğu tarihi eserleri jandarmaya teslim etti Taş toplarken bulduğu tarihi eserleri jandarmaya teslim etti

İYİLİĞİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Yetişkinler ve aileler ile yaptıkları toplantılar sonrasında böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini dile getiren Yiğitbaşı: “Örnek verecek olursak, yeni nesilin bayramlarda büyükleriyle nasıl konuşacaklarını, nasıl hareket edeceklerini ve selamlaşmayı çok fazla bilmiyor gibi eleştiriler geliyordu. Bizde buradan yola çıkarak böyle bir proje hazırladık. Nezaket sözcüklerini, güzel ifadeleri yetişkinlerle, büyüklerle ve öncelikle esnafımızla paylaşmalarını sağladık. Bugün burada yüzden fazla çocuğumuz var. Bu çalışmayı biz devam ettireceğiz. Bayramlarda büyüklerin, tanıdıklarının ve tanımadıklarının iyi dilekleri ile selamlamaları ve iyi dileklerini sunmalarını istiyoruz ve diliyoruz. Böylelikle şehrimizin ve buradan yayılarak tüm ülkemizin de çok daha güzel, iyiliği çoğaltan ve pekiştiren bir hayata başlayacağını düşünüyoruz. Bizim bu projede amacımız kötülükleri ve kötüyü çoğaltmak yerine iyilikleri ve iyiliği daha görünür kılmak” ifadelerini kullandı.