Afyon Haber

Vali Yiğitbaşı tezgâhın başına geçti! Afyon bükmesini elleriyle yaptı

Türk mutfağının zenginliği ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde renkli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere birçok protokol üyesi ve akademisyen katıldı.

Abone Ol

Etkinlikte, Gastronomi Bölümü öğrencileriyle birlikte Vali Yiğitbaşı'da bükme yaptı. Elleriyle hamura şekil veren Yiğitbaşı'nın hazırladığı geleneksel lezzetler, vişne hoşafı ile birlikte katılımcılara ikram edildi. Samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlikte Yiğitbaşı, geleneksel mutfak kültürünün yaşatılmasının önemine vurgu yaptı. Etkinliğe ayrıca; Vali Yardımcısı Ali Uysal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Gastronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı ve çok sayıda akademisyen katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Programda, geleneksel Türk mutfağının tanıtımının yanı sıra, kültürel mirasın korunması ve genç kuşaklara aktarılmasının önemi dile getirildi. Katılımcılar, etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu tür organizasyonların gelenekselleşmesinin faydalarına dikkat çekti.