Vatandaşların devletle bağını güçlendirmek, toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek, vatandaşların sıkıntı ve taleplerine etkili ve hızlı çözümler üretebilmek amacıyla düzenli aralıklarla yapılan halk toplantılarının Ağustos ayı toplantısı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başkanlığında yapıldı. Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcıları ve ilgili kurum müdürleri de hazır bulundu.

Bin 108 Vatandaşla Görüşüldü

Toplantı öncesi konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı: “Şu ana kadar yaptığımız 5 halk günü toplantımızın verilerine baktığımızda kadınların daha çok katıldığını görüyoruz. Bugüne dek yaptığımız toplantılarda 785 kadın, 363 erkek olmak üzere toplamda bin 108 vatandaşımızla görüştük. 500’ün üzerinde olan nakdi yardım talebinin de yüzde 85’i karşılandı. 377 iş talebinin de yüzde 55’i olumlu sonuçlandı. Biz halk günü toplantılarımız sonrasında özellikle kadın istihdamının artması noktasında İŞKUR İl Müdürlüğümüzle yeni bir çalışma başlattık. Halk gününe gelen ama işe yerleşmeyen kadınlarımızın neden işe yerleşemediğini detaylı olarak araştıracağız. İş taleplerini kadınlar özelinde daha detaylı araştırarak olumlu sonuçların daha da artmasını sağlayacağız. Afyonkarahisar olarak TR33 Bölgesinde kadın istihdamının en çok arttığı illerden birisiyiz. Bu durum bizler açısından sevindirici” dedi.

Taleplere Çözümler Üretmeye Gayret Ediyoruz

Halk günü toplantılarında vatandaşlardan gelen taleplerin çözümü noktasında tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı: “Yardım ve iş talebinin dışında kalan taleplerin de yüzde 65’i karşılandı. Bizler sadece Halk Günü aracılığıyla değil her zaman tüm kurumlarımızla vatandaşlarımızın taleplerine çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Bugün de hepinizin gülen yüzlerle, mutlu bir şekilde buradan ayrılmanızı diliyor, toplantımızın hayırlı sonuçlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Vali Yiğitbaşı, konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşlara tek tek söz vererek kendisine iletilen talep, istek ve sıkıntılarını dinledi. Sorunlara çözümler üreten Yiğitbaşı, gerekli gördüğü konularda toplantıya katılan il müdürlerine gereğinin yapılması hususunda talimat verdi. >>HÜDAYİ ACAR