“TEKELLEŞME NOKTASINA GELDİ”

Başkan Üstün, üç harfli marketlerin tekelleşme noktasına geldiğini söylerken sözlerine şu şekilde devam etti;

“Üç harfli diye dile getirdiğimiz market her gün gündeme geliyor. Bu üç harfliler neredeyse tekelleşme noktasına geldi. Hallerden malı toplu olarak çekiyorlar ve yeri gelince bir liralık ürünü on liraya satıyorlar. Bizim esnafımız gittiğinde ürün dahi bulamıyor.”

1K3A8586

‘’YASA TASARISININ TAKİPÇİSİYİZ’’

Sadece esnaf ve sanatkârlar için değil Türk milleti yasa tasarısının takipçisi olacaklarını söyleyen Üstün;

‘’Biz sadece esnaf ve sanatkarımızı korumak için değil 85 milyon Türk milletinin yaşadığı sıkıntıların çözümü için bu yasa tasarının takipçisiyiz. Fahiş fiyatların enflasyonu ne kadar etkilediğinin farkındayız. İnşallah bu yasa tasarısı durumun çözümü olacaktır. Bunun takipçisi olacağız. Parlamenter milletvekillerine ve Cumhurbaşkanlığı makamına bunu iletmiş durumdayız.”

‘’İSTERİZ Kİ YÜKSEK OLSUN’’

Açıklanan 2023 yılı asgari ücret miktarına değinen Üstün;

‘’Bugün bilindiği üzere asgari ücret açıklandı. Herkesin gözü kulağı bu haber üzerindeydi. Hepimiz esnafız ve yanımızda personel çalıştırıyoruz. İş veren içinde çalışma yapılıp yükünün azaltılacağını düşünüyoruz. İsteriz ki daha yüksek olsun. Fakat 8500 TL’nin makul olduğunu düşünüyorum. İşverenin yükünün azaltılması da evine ekmek götüren esnaf ve sanatkarımızın da rahatlamasına yardımcı olacaktır.’’

1K3A8522

‘’HAKSIZLIKTIR’’

Ülkemiz gündeminde olan ve emekli adaylarını yakından ilgilendiren EYT konusunda da konuşan Başkan Yüksek;

‘’Şimdiye dek bütün siyasi partilerin bu konuda çalışması oldu. 6 aydır bu konumun takipçisiyiz. Daha önce Vedat Bilgin bakanımız ile bu konuları görüştük. Yıllardır birçok yasa çıkmış. SGK tek çatı altında toplanmasına rağmen esnaf ve sanatkarımızın haksızlığa uğradığını, Bağ-Kur’luların 9 bin iş günü ile emekli oldukları görülürken diğerleri 7 bin günde emekli olmaktadır. Bu haksızlıktır. İntibaklar yapılsın Bağ-Kur’lunun da sanatkarımızın esnafında emeklisi asgariye endekslensin. İnşallah devlet büyüklerimizin bunu gözeteceğini ve bu problemlerin giderilmesini önemle bekliyoruz.