Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan ve ilk turunda tarafların birbirine üstünlük sağlayamadığı 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turun kazananı %52,09 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan oldu. %47,91 oy oranıyla seçimi tamamlayan Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında %52.09 oy oranı ile kazanan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ise 13. cumhurbaşkanı olmaya hak kazandı. Recep Tayyip Erdoğan bu zaferiyle birlikte cumhurbaşkanlığı görevinde 3. Dönemine merhaba dedi.

Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen seçim yarışında zafere ulaşan Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilerleyen saatlerde balkon konuşması ile birlikte halka seslenmesi bekleniyor.

İlk Turda Taraflar Yenişemedi

Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan ve ikinci tura kalan seçimin ilk ayağında Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan %49,52, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88, ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan %5,17 oy alırken seçime kısa bir süre kala adaylıktan çekildiğini açıklayan Muharrem İnce ise %0,43 oy almıştı. Alınan sonuçlarla birlikte 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs’ta ikinci kez sandığa giden Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı olarak iki aday arasından Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti.